2014. február 20., csütörtök

Ukrajna: Terroristák elfoglalták a Rivnei atomerőművet

Az Oroszország Hangja értesülése szerint a mai nap folyamán a "békés tüntetők" stratégiai objektumokat foglaltak el - köztük a Rivne városban található atomerőművet. Az erőmű megrohamozása után elfoglalták az adminisztratív blokkokat, felgyújtották a levéltárat és a fő szervert. Most ellenőrzésük alatt tartják a terület fő energiaforrását, de nem tudják, mit kezdjenek vele. Ezzel az Európai Unió és a NATO közelebb sodorta Európát egy nukleáris katasztrófához, mint a nyugati tömb a hidegháború során valaha.

Hídfő.net | Terroristák elfoglalták a Rivnei atomerőművet
Belügyi egységek próbálnak védekezni a felfegyverzett "tüntetők" ellen.
http://www.hidfo.net/2014/02/20/ukrajna-terroristak-elfoglaltak-rivnei-atomeromuvet
Nukleáris veszély Európában? – Radikális banditák kezén egy ukrán atomerőmű



Békés tüntetők a kijevi  Függetlenség teréről 2014 Február 20. Fotó Reuters Maks Levin  Forrás rt com

“Az ukrajnai ellenzék elfoglalta a Rivnei atomerőművet” – írta az Oroszország Hangja. Majd így folytatta:

“Ma reggel a “békés tüntetők” stratégiai objektumot foglaltak el – atomerőművet Rivne városában. Az erőmű megrohamozása után, az aktivisták elfoglalták az adminisztratív blokkokat, felgyújtották a levéltárat és a fő szervert.

Most ellenőrzésük alatt tartják a terület fő energiaforrását, de nem tudják, mit kezdjenek vele…” – fejezte be az Oroszország Hangja, s ezt rajtuk kívül nem is hiszi el senki.

A radikális banditák, nagyon is jól tudják, hogy mit kezdjenek az atomerőművel. Nem kell különösebben érteniük hozzá, mert egy ilyen stratégiai fontosságú objektum zsarolásra kitűnően alkalmas!

Egyrészt kezükben észak-nyugat Ukrajna szinte teljes energiaellátása, – már, ha értenek hozzá, – de ezen kívül kezükben a nukleáris fűtőanyagok, – melyekkel iszonyú pusztítást vihetnek véghez Nyugat-Ukrajnában, de még az Európai Unió területén is. – Ha úgy gondolják, – vagy csak egyszerűen nem értenek a nukleáris technológiához.

Bármi is a szándékuk, az elbánás velük szemben megváltozik. Már nem köztörvényes radikális banditák, – mivel elbizakodottságukban átlépték a kritikus határt, – egy stratégiai fontosságú állami létesítmény erőszakkal való elfoglalásával.
Innentől már terroristáknak minősülnek.

*A Rivnei atomerőmű működésében már eddig kétszer jelentkeztek zavarok, mind a két esetben 2008-ban.

Első esetben; június 10-én, közép-európai idő szerint 11 óra 10 perckor szivárgást észleltek a hermetikusan zárt térben…

Második esetben; július 25-én, az atomerőmű harmadik reaktorában a gőzfejlesztő vízszintje lecsökkent és az ezt követő riasztás automatikusan leállította a reaktort. (Forrás: karpatinfo.net)*

Nos, – ez az erőmű került hozzá nem értő agresszív banditák, – immáron terroristák kezébe.

28 éve, Csernobil óta, – nem volt ilyen közel Európa, – a nukleáris katasztrófához.

A  Rivnei atomerőmű

Szabad Riport




Ukrajna: Volt izraeli tisztek képzik ki és vezetik a tüntetőket


Az International Business Times c. lap angol kiadása és a presstv.ir hozták le a cseppet sem meglepő hírt, miszerint izraeli tisztek vezénylik civilnek álcázva magukat az ukrajnai drámai eseményeket.

Hídfő.net | Ukrajna: Volt izraeli tisztek képzik ki és vezetik a tüntetőketNemcsoda, hogy ennyire erőszakosak a tüntetések, hiszen az internacionalista zsidó amikor veri a gójt, legyen az ukrán, magyar vagy orosz, neki az dicsőség.

A szóban forgó izraeli tisztek neveit nem közölték, de azt hírül adták, hogy Kijev számos pontján bukkantak fel a erőszaktevők élén. Ezek a tisztek, állítólag Ukrajnában születtek, de elvándoroltak Izraelbe. Most pedig visszatértek. Ezt támasztja alá az az ukrán sajtó által megszellőztetett híranyag is, miszerint a demonstrálókat egy milliárdos zsidó üzletember pénzeli. Állítólag a Moszad is aktívan részt vesz az utcai zavargások szításában és rendőrök elleni támadásokban.



A presstv.ir riportja az ominózus ex(?)-izraeli tisztek szerepéről, elsősorban angolul tudó olvasóinknak javasoljuk.

Mindenesetre tavaly decemberben a Jewish Telegraphic Agency hírügynökség is beszámolt arról, hogy nagy létszámú zsidó fiatal is részt vesz a tüntetéssorozatban. Ezek a zsidó fiatalok az elmondások szerint nagyon aktívak azóta is a barikádok építésében és a rendőrverésben, leginkább azok, akik egyébként is nemzetközi zsidó szervezeteknek dolgoznak, mintpl. a JDC, Hillel vagy a Limmud. Nem valószínű, hogy ez véletlen egybeesés a fent említettekkel.
Dunai István


UKRAJNA! FIGYELEM! PROVOKÁTOROK! EZEK A JOBB SZEKTOR EMBEREI! -A kezükben lévő AK “régi tipusú” hosszúcsövű fegyverek a Belügyminisztérium Nyugat-ukrajnai kifosztott raktáraiból valók! A Berkutnak modernebb fegyverei vannak!
-A karjukon lévő karszalag azért van, hogy meg tudják magukat különböztetni! Nincs a ruhájukon “BERKUT” jelzés
-Bakancs helyett könnyű utcai cipőket viselnek!


(Марина-Бaл-Pад-из Киева)


Újabb zavargások Kijevben,erőszakos összecsapások és lángoló gumiabroncsok.

Az ukrán felkelők újrakezdték az összecsapásokat a rendőrökkel a fővárosban, az ellenzék megpróbálja megbénítani a parlament munkáját.
A tüntetők kövekkel dobálják a rendőröket, válaszul könnygázt és kábítógránátot kapnak.
A biztonsági erők megkezdtek egy terrorelhárítási műveletet a Függetlenség terén Kijevben.
Berkut rendőri erők és három vízágyú gyűlt össze a helyszínen, míg a páncélozott csapatszállítók állítólag elvonultak a térről.
A tüntetők a helyszín sürgős elhagyására szólították fel a nőket és gyerekeket amikor kábító gránátok robbantak a téren.
A belügyminisztérium beszámolója szerint három rendőr vesztette életét kedden az összecsapásokban. Egyikük nyaklövést kapott majd a kórházba szállítás közben meghalt a mentőben. Később másik kettő is lőtt sérüléssel halt meg a kórházban.
Legalább 157 rendőr kapott orvosi ellátást a minisztérium beszámolója szerint. A belső biztonság öt katonáját érte lövés Kijev központjában. Az egyik katona sérüléséből egy pisztoly lövedéket távolítottak el.
Hét civil halt meg a keddi zavargásokban, közölte a rendőrség. Egy a Régiók Pártja irodájában, három a tisztviselők házában, egyikük lelőtték a Mazepa utcában, ketten pedig szívrohamban haltak meg az Institutskaya utcában az Interfax szerint.
Becslések szerint 185 tüntető kért orvosi segítséget Kijev egészségügyi központjában, helyi idő szerint 20:00 órakor.
Állítólag az egyik tüntető elvesztette a kezét amikor felrobbant egy sokkoló gránát. A beszámolók szerint az események sűrű sorozatában jelen lévő riporterek közül többen is szenvedtek a könnygáz hatásától.
A rendőrség gumilövedékeket vet be a tüntetők ellen. A tüntetők elfoglaltak több kamiont is, melyekkel lezárták a főváros központjába vezető utakat és egyet közülük fel is gyújtottak kedden reggel.
A tüntetők több, a parlament felé vezető utcában is gumiabroncsokat égetnek. A tüntetők felbontották az utcakövet hogy azzal dobálják a rendőröket a füstgránátok mellett.
A délutáni órákban a radikális szélsőjobboldaliak aktívan kiveszik a részüket az összecsapásokból miközben azt kántálják a rendőröknek : "Fasiszták!"
A tüntetők az egyik elfoglalt járművet használták fel a hatóságok ellen, egyenesen a rendőrök sorfalának vezették azt.
A tüntetők megpróbálták visszafoglalni a kijevi városházát, amit korábban kiürítettek.
"Tüntetők próbálják meg elfoglalani a kijevi városházát, gumiabroncsokat égetnek és molotow koktélokkal dobálják az épületet" közölte a kijevi rendőrség sajtószolgálata az Interfax-Ukrajnát idézve.
A védelmi minisztérium felszólította a tüntetőket, hogy állítsák le az egyik parlamenthez közeli épület megszállásátl, amit korábban elhagytak.
A Minisztérium weboldalán olvasható: "A Védelmi Minisztérium vezetése azt követeli, hogy a tüntetők azonnal ürítsék ki a Központ Tiszti Klubot és ne tegyenek provokatív intézkedéseket amelyek a jövőben a helyzet súlyosbodásához vezethetnek.
Az Ukrán Biztonsági Szolgálat és a Belügyminisztérium közös nyilatkozatban arra figyelmeztetik a lázadókat,hogyha a "betegség" nem fejeződik be, a rend helyreállítása érdekében intézkedéseket fognak tenni délután 4 óra után.
A régiós kormánypárt egyik irodájának épületére molotow koktélt dobtak, a tűz belülre is átterjedt. Ezt követően a tüntetők betörtek és kiutasították a személyzetet. Körülbelül 20 nő hagyta el az épületet az égő ajtón keresztül, miközben a technikai személyzet bent maradt.
A tüntetők felgyújtottak egy autót az irodaház udvarán, és megtámadtak két további autót amelyek elhagyták a helyszínt.
A rendőrség ellentámadást indított nemsokkal azután, hogy a tüntetők elfoglalták a kormánypárti irodát. Több mint 2000 rendőr, és ezer kormánypárti támogató megtisztították az épületet a tüntetőktől, és lehetővé tették a tűzoltók számára hogy megfékezzék a lángokat.
A tüntetők azt állítják, hogy elfoglalták a Tiszti Házat Kijev központjában.
A parlament épületében mintegy 50 parlamenti képviselő az ellenzéki pártokból akadályozta az elnökséget és a szószéket, mert a parlament titkársága visszautasította a törvénytervezet regisztrálását melyet a Haza párt vezetője Arseniy Yatsenyuk javasolt.
Az ellenzéki vezető Vitaly Klitschko kiadott egy nyilatkozatot, mondván, hogy pártja, az Udar, és más ellenzéki pártok készek, hogy egy új koalíciós kormányt alakítsanak.
Az ellenzék az ukrán hatóságokat hibáztatja az erőszak miatt.
"Az utcai összecsapásokat a kormány provokálta ki." állította a szélsőjobboldali Szabadság párt vezetője Oleg Tyagnibok, aki egyike volt a gyűlés vezetőinek amely ma reggel békésen indult, de kevesebb mint egy óra alatt erőszakossá vált.
Az ellenzéki vezető elmondta az újságíróknak kedden, hogy az ő véleménye szerint a hatóságok provokálták az ellenzéket többször is.
"Először is, provokáltak minket, mert nem voltak hajlandóak regisztrálni a tervezet dokumentumait a parlamentben, így kényszerítve minket, hogy blokkoljuk a szónoki emelvényt " állította, Tyagnibok.
Egy másik provokáció szerinte az volt, hogy a kormány utasította a Berkut rendőrséget, hogy lőjön kábító gránátokat és gumilövedékeket, miközben a kormányt támogatók ütőket használtak és kövekkel dobálták a "békés demonstrálókat".
Mentőautót kellett hívni a parlament elnökéhez, Vladimir Rybak-hoz aki állítólag magas vérnyomással küzd.
A kormányzó Régiók Pártja képviselői állítólag elhagyták a parlamentet , mert a párt úgy döntött, nem fog szavazni ilyen feltételek mellett.
"A törvénytervezet nem jegyezhető be, ha az sérti az alkotmányt és a parlamenti szabályokat," mondta a Régiók Pártjának parlamenti képviselője, Jurij Miroshnichenko, hangsúlyozva, hogy az ellenzék határozattervezete, a felhívás alkotmányos változás, ami valójában illegális. A párt azt tárgyalja, hogy változtatások a jelenlegi alkotmány szerint a tisztességes eljárásnak számítanak-e?
Oroszország felszólította az ukrán ellenzéket, hogy tartózkodjanak a "fenyegetésektől és az ultimátumoktól", és kezdjenek párbeszédet az eljáró kormánnyal.
Fenntartja nyilatkozatát az orosz külügyminisztérium, miszerint :"Ami Kijevben történik közvetlen következménye a politikai elnézésnek, azoknak a nyugati politikusoknak a részéről és az európai struktúráktól, amelyek már a válság kezdete óta szemet hunytak az agresszív intézkedésekre és a radikális erőkre Ukrajnában, ezzel ösztönözve őket a további eszkalációra és provokációkra a törvényes hatóságok ellen."
Az Európai Unió bírálta a keddi erőszakot. Az Európai Unió külpolitikai vezetője, Catherine Ashton azt mondta egy nyilatkozatában, hogy ő "elítéli az erőszak alkalmazását, beleértve a közösségi és párt épületek elleni támadásokat", és sürgeti az ország politikai vezetését, hogy oldja meg a válságot.
Az amerikai ukrán nagykövet, Geoffrey Paytt a Twitter oldalán azt nyilatkozta: " Akik az erőszakot táplálják, maguknak okozzák a szankciókat"
A NATO főtitkára Anders Fogh Rasmussen fellebbezett mindkét félnek, az ukrán konfliktusban, hogy elkerüljék a további erőszak fokozódását. Tette ma közzé egyik közleményében Brüsszelben.
Szerdán az orosz külügyminiszter-helyettes Grigorij Karasin konzultációt tartott ukrán kollégájával Ruslan Demchenko-val.
A találkozónak nincsen rejtett napirendje, hangsúlyozta az orosz diplomata, de a felek határozottan fogják megvitatni a jelenlegi ukrajnai helyzetet.
Az ellenzék követeli a 2004-es alkotmány visszaállítását, amely Ukrajnát parlamentáris és nem elnöki köztársasággá teszi meg. A kormányzó párt ragaszkodik ahhoz, hogy az ellenzéki felhívások önmagában sértik az ukrán alkotmányt.

Forrás: RT.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése