2014. március 14., péntek

Kárpátalján felgyorsulnak az események


2013. augusztus végén Szergej Razumovszkij, az ukrán hírszerzés egykori tisztje nyilvánosságra hozta az információt, miszerint az Egyesült Államok Kárpátalja lecsatolásával egy új államot akar létrehozni Magyarország és Ukrajna határán, hogy az Európába irányuló orosz gázszállítást román cégek bevonásával monopolizálja. Kárpátalja térségében található az a gázvezeték-csomópont, melyben az Európába földgázt továbbító vezetékek egybefutnak.

Olaj- és gázszállítási útvonalak Oroszországból Európába

A nyugat saját érdekszférájába akarja vonni ezt a csomópontot, hogy az európai gázimportot túlnyomó részét saját ellenőrzése alatt tarthassa. Emellett a Dél-Európába irányuló olajvezetékek is Kárpátalján keresztül futnak, az Oroszországból Dél-Európába irányuló olajimport nagy részét is ellenőrzés alá tudnák vonni a terület lecsatolásával.
Razumovszkij akkor (2013. augusztusában) beszámolt arról, hogy a művelet kivitelezésére máris 2-2500 csecsen banditát vontak össze "Bécsben és környékén" (akkor Kijev utcáin még nem voltak tüntetések, a felforgatók még Bécsben voltak).
Most, hogy Kárpátalja leszakításának műveletéről bebizonyosodott, hogy nem kivitelezhető kellő gyorsasággal (részben a magyar kormányban működő keleti befolyás térnyerése miatt), az amerikaiak új fronton támadnak. A Krím-félsziget elszakadását és Oroszországhoz csatlakozását azért ellenzi az összes nyugati "demokratikus" állam, mert a Krím-félszigethez tartozó tengerrész alatt halad át a Déli Áramlat gázvezeték egy szakasza, amit a nyugat Ukrajna egészének gyarmatosításával saját ellenőrzése alá akar vonni.

Déli Áramlat - a Krím-félsziget vizei alatt
Kárpátalja leszakítása és Krím leszakadásának megakadályozása híján a nyugat számára értelmetlen volt az ukrán felforgatás, ezért feltételezhető, hogy Krím Oroszországhoz csatlakozását követően felgyorsulnak majd az események Kárpátalján.

http://www.hidfo.net/2014/03/14/karpataljan-felgyorsulnak-az-esemenyek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése