2014. március 14., péntek

Orosz fricska Kijevnek: Előbb fizessetek-aztán repkedhettek.

Ukrajna arról panaszkodott tegnap, hogy Oroszország előrefizetéshez kötötte a légterében való ukrán katonai repkedést.
Ukrajna nem tudja végrehajtani egy megfigyelő repülést területe felett az Orosz Föderáció miatt előterjesztett pénzügyi feltételek
Hát igy-a földről-nem sok mindent lehet látni! Mint tudott dolog, az EBESZ kebelén belül Ukrajna ellenőrző repüléseket végezhetne az Orosz Föderáció területén-ám ennek van egy dija. Amit a “fogadó” ország-ez esetben Oroszország felé kellene megfizetnie a kiváncsiskodónak, -most Ukrajnának.
Oroszország hozzá is járult a kiváncsiskodás kielégitéséhez, ám közölte az ukránokkal: csak abban az esetben járul hozzá a területe fölött való ukrán repkedéshez, ha az ukránok előre megfizetik a kiváncsiskodás árát. (Ez kétségtelen tény-ellentétes az eddigi gyakorlattal, de nem szerződésellenes.)
Az ukránok ezen nagyon megsértődtek, és jelezték, hogy ez az orosz feltétel-miszerint előre kell hogy fizessenek-igencsak megerőltető az ukrán büdzsé számára. Jelezték, hogy nem áll módjukban előre fizetni, de esküdöztek: megteszik azt a repülések befejeztével. (Arról nem beszéltek, hogy ha ma nem tudnak fizetni?-holnap miből telne?!)
Az oroszok ugyanis pontosan erre a körülményre utaltak. Arra, hogy nem látnak semmiféle fizetési garanciát. Számukra az igéret nem több szép szavaknál. “Előbb fizessetek-aztán repkedhettek”-üzenték Kijevbe, ahol nagyon kiakadtak ezen az udvariatlan orosz magatartáson. El is sirták rögtön, hogy a Moszkva által megadott határidőig-azaz március 14-én 14 óráig nem tudják összekaparni a szükséges összeget.
Mindezek tetejébe Oroszország még egy fricskát is odanyomott a kijevi junta orra alá. A repkedésért járó összeget nem ám az eddig jól bevált-az ellenőrizhetetlen VTB Bankon keresztül-hanem egy, a Deutsche Banknál nyitott számlára kellene átutalni. (Ahonnan az már nem forditható vissza a feladóhoz!)
A megsértődött ukránok most az EBESZ-nél nyafognak, és a Tisztelt Társaság közbenjárását kérik az ingyenrepülés elintézéséhez. Remélve, hogy Oroszország a “baráti” közbenjárás hatására enyhülni fog, és hozzájárul majd a fizetség nélküli ukrán repkedéshez. (Elvégre “testvéri” országról van szó! Nem? De akkor meg mi a fenéért akarnak “ellenőrző” repüléseket végezni a testvér feje fölött?)
Valami nagyon komoly gond lehet a cionfasiszták amúgy sem tiszta gondolkodásával.
(Forrás: korrespondent.net )

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése