2014. március 14., péntek

Oroszország felkészül a háborús állapotokra


Dimitrij Rogozin orosz miniszterelnök-helyettes utasítást adott a (hideg?)háborús állapotokra való felkészülésre. Megbeszélést tartott a vezető orosz ipari vállalatok képviselőivel. Zárt ülés volt, a résztvevők nevét nem árulták el a sajtónak.
Hídfő.net | Dimitrij Rogozin orosz miniszterelnök-helyettes
Dimitrij Rogozin orosz miniszterelnök-helyettes
Rogozin az ülésen utasította a vállalatok képviselőit, hogy készüljenek fel a nyugatról jövő szankciókra, azokat a termékeket, eszközöket, melyeket a gyártáshoz eddig a nyugatról szeretek be, más, orosz forrásokból szerezzék be ezentúl. Példának említette a Edward Snowden ügye miatti amerikai szankciót, amelyben leállítotték a GEO IK-2 műhold alkatrészeinek szállítását, amelyet rövid idő alatt sikerült pótolni, főként az Oroszországi Föderációban bejegyzett cégektől. Erre válaszul Putyin leállította az amerikaiaknak szánt rakéta hajtóművek leszállítást. A NASA azóta nem rendelkezik olyan eszközzel, amely képes az űrbe bármit kijuttatni, és komoly gondjaik vannak a fejlesztésekkel, legfőképpen a modern hajtóanyagok terén. Jelenleg a legutolsó leszállított orosz hajtóművet próbálják lemásolni.
Putyin kijelentése tehát az orosz válaszszankciókról nem volt légbőlkapott tehát. Emelett Rogozin elindította az orosz cégeket a háborús felkészülés útján.


http://www.hidfo.net/2014/03/14/oroszorszag-felkeszul-haborus-allapotokra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése