2014. április 25., péntek

Teljes izgalomban a kijevi horda! Jacenyuk már világháborúról álmodozik

Arszenyij Jacenyuk kijevi hordaalvezér kijelentette, hogy “országa” végre fogja hajtani az április 17-i genfi megállapodásokat. Előbb legyilkolünk pártizezer oroszt, aztán nekilátunk a végrehajtásnak. Oroszországot ugyanakkor egy egész Európát fenyegető ukrajnai agresszió előkészületeivel vádolta.
vetők
“A világ még nem felejtette el a második világháborút, Oroszország viszont már a harmadikat akarja elindítani”-riogat a zsidrák. “Minden felelősség az Oroszországi Föderáció vezetését terheli az Ukrajna területén folyó erőszakért, a nemzetközi biztonság veszélyeztetéséért. Ez az az ország, amely megsérti az ENSZ alapokmányát, a kétoldalú kötelezettségvállalásainkat, és amely úgy viselkedik, mint egy állig felfegyverzett gengszter” – habzott a puccsistavezér.

“Ukrajna kormánya a továbbiakban is a genfi megállapodások végrehajtása mellett száll síkra. Végrehajtjuk az alkotmány reformját, és azzal fordulunk Oroszországhoz, hogy teljesítse azt, amit ő megígért…” – hirzsikelte Jacenyuk bandájának törzsi ülését megnyitva ma délelőtt Kijevben.
“Egy Ukrajna elleni orosz katonai agresszió kísérlete – mint fogalmazott – egész Európát háborús konfliktusba sodorhatja.”-rémisztgetett.
Szavai szerint nemzetközi bűncselekményt követ el Moszkva azzal, hogy “terroristákat” támogat Ukrajna területén. Felszólította a világközösséget, hogy egyesüljön az orosz agresszióval szemben,és kényszerítse rá Oroszországot kötelezettségvállalásai teljesítésére.
(Angela Merkel első izgalmában föl is hivta Vlagyimir Putyint, és javasolta, hogy a GÁZSZÁLLITÁSOK BIZTOSITÁSÁRÓL ideje lenne beszélgetniük.)
“Minden eszközzel és módszerrel, amivel csak rendelkezünk, beleértve politikait, diplomáciai és katonait, azon leszünk, hogy megvédjük országunkat” – szögezte le a kormányfő.
Közben folytatódik és a tervek szerint halad a “terrorellenes művelet Ukrajna keleti részén” – jelentette ki Mihajlo Koval ukrán ügyvivő védelmi miniszter pénteken Kijevben újságíróknak.
Szerhij Pasinszkij, az “elnöki hivatal” ideiglenes vezetője is sajtótájékoztatót tartott. Bejelentette, hogy második szakaszába lépett a terrorellenes művelet. Szavai szerint az a döntés született, hogy a Donyeck megye északi részén lévő Szlovjanszk városát bekerítik a biztonsági erők, ezáltal a szeparatisták nem jutnak kívülről erősítéshez. Szavai szerint a városban tartózkodó “terroristákat megsemmisítik” úgy, hogy a békés lakosoknak ne essen bántódása.
(B-R )

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése