2014. április 25., péntek

Gyurcsány bejelentette; visszavonul

Gyurcsány Ferenc bejelentette, hogy ha pártja nem szerez egyetlen egy mandátumot sem az EP-választásokon, akkor beadja lemondását. A Demokratikus Koalíció elnöke korábban bejelentette, hogy EP-képviselőként pártja támogatná az Európai Egyesült Államok létrehozását, és a magyar államiság felszámolását.
Gyurcsány Ferenc személye nemzetbiztonsági kockázatot jelent, mivel a magyar állam jogosultságai nemzetközi hatókörbe adásának és a magyar állam jogkörei korlátozásának propagálásával nyíltan más országok érdekeit képviseli Magyarországon, melyhez külföldről érkező, nagy mennyiségű anyagi forrást tud igénybe venni.
Ezen felül fennáll annak is a lehetősége, hogy Gyurcsány saját meggazdagodását fedezte az újabb párt megalapításával, amiből most az MSZP-ből távozásához hasonlóan visszavonulna. Az MSZP hatalmas hitelállományt halmozott fel, melynek nagy részét Gyurcsány elnöksége alatt vették fel és a Gyurcsány-közeli médiabirodalomhoz, valamint az ő magánérdekeltségeit képező vállalatokhoz vándorolt. Az MSZP hitelállományának törlesztéséből pedig nem veszi ki a részét az, aki a hiteleket felvette.
A Demokratikus Koalíció milyen hiteleket vett fel, és ki fogja törleszteni, miután már nem Gyurcsány áll a párt élén? Mi lesz az elsikkasztott állami vagyonnal, amely kiárusításának egy részéért szintén az MSZP a felelős? Gyurcsány egy újabb lemondással nem szökhet meg a felelősségre vonás és teljes vagyonelkobzás alól.
Magyarország nem lesz semmilyen Európai Egyesült Államok része, ha nyugaton létrehoznak egy ilyen államszervezetet, az minket már nem fog érinteni. A Gyurcsányhoz hasonlók tetteit pedig nem felejthetjük el, nem szabad hagynunk, hogy kivonuljanak a politikából és eltűnjenek, mintha mi sem történt volna. Nem engedhetjük, hogy az elmúlt 25 év rendszerének főszereplői ugyanúgy felszívódjanak, ahogy a rendszerváltást sem követte elszámoltatás.

http://www.hidfo.net/2014/04/25/gyurcsany-bejelentette-visszavonul

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése