2014. május 26., hétfő

A NATO bohóca nyerte az ukrán elnökválasztást

Pjetro Porosenko, az Udar (Ütés) párt által jelölt oligarcha nyerte meg az ukrán elnökválasztásokat. Megválasztásával egy nyugati báb került az ország élére, aki tovább folytatja a NATO expanzióját. Porosenko már a győzelem kinyilvánítása előtt megkezdte az ünneplést és nyilatkozott az újságíróknak arról, mihez fog kezdeni beiktatása után; első útja a Donbasz régióba vezet majd. Egyelőre nem tudni, hogyan, mivel a Donbasz régió független országgá nyilvánította magát, ahol értelemszerűen nem volt elnökválasztás. Luganszk és Donyeck is bojkottálta a választást, mivel elutasítják a nyugati bábkormányt, ami puccsal jutott hatalomra, így az általa kiírt elnökválasztás is illegitim.
Porosenko annak ellenére is megköszönte a részvételt a dél-keleti megyék szavazóinak, hogy ott szinte senki nem vett részt a választáson (Donyeckben 12,09% volt a részvételi arány, szemben a kijevi 60,65%-al). A győzelmi ünnepségen bejelentette, hogy első útja a Donbasz régióba vezet, de egyelőre nem tudni, mi célból megy oda, és hogyan fog ez megvalósulni. Ha Porosenko Donyeckbe akar menni, arról a hadseregnek kell gondoskodnia, - kivéve, ha elismeri különálló országnak a független területet és tárgyalni megy.
Porosenko láthatóan a NATO bohócaként lett pozícióba téve, választási csalás útján. Megválasztását követően ugyanis a krími választóknak is megköszönte a szavazatokat. A Krím-félsziget azonban Oroszország része, mostanra ott a hrivnyát sem használják, a rubel a hivatalos fizetőeszköz, Krím lakosai orosz állampolgárok, a határokat pedig az orosz határőrség védi. Miért és milyen alapon szavaznának Oroszország állampolgárai az ukrán elnökválasztáson?
Hídfő.net | Pjetro Porosenko
Porosenko tehát a NATO bohóca, az orosz médiában már most karikatúrák ezrei terjednek a nyugat bábjaként pozícióba tett csokigyárosról (Porosenko üzleti érdekeltségei miatt). Eközben a nyugati média nyíltan hazudik, máris Putyin bábjának állítja be a megválasztott elnököt. Így újra szembesíteni kell az embereket a tényekkel.
Az egyik ilyen tény, hogy Porosenko a győzelmet követően azonnal kinyilvánította, hogy az atlantista puccs által hatalomra juttatott Jacenyuk maradhat a kormányfő. Vagyis az ukrán elnökválasztásnak semmilyen más célja nem volt, mint demokratikus úton hitelesíteni a puccsot, hogy az illegitim kormány valamilyen szinten elfogadhatóvá váljon a diplomáciában. Porosenko tehát bejelentette, hogy a kormány tevékenységén semmit nem akar változtatni. Ez a "kormány" úgy jutott hatalomra, hogy a legitim ukrán államfő, Viktor Janukovics hosszas időhúzást követően elutasította az Európai Unióval a társulási szerződés aláírását. Emiatt Janukovicsot azonnal eltávolították a hatalomból, most pedig tettek a helyére egy csokigyárost, aki látszólag legitim államfőként a nyugatról pénzelt politikusokat legitim kormánynak ismeri el.
Másik tény, hogy Porosenkonak két gazdasági főtanácsadója lesz; egyik Mihail Szaakashvili, aki korábban az atlantisták bábjaként volt grúz államfő, - másik pedig Kakha Dendukidze korábbi grúz miniszter lesz. Vitalij Klicsko, az Udar párt vezetőjének elmondása szerint Ukrajna számára Grúzia a példa. Csakhogy Szaakashvili egyetlen eredménye volt, hogy 2008-ban katonai összecsapást provokált ki Oroszországgal, amit azonnal el is veszített. Ha ez a példa Ukrajna számára, akkor az is tény, hogy az ukrán elnök a NATO bohóca. Ez egy színjáték, - a NATO megvetette a lábát Nyugat-Ukrajnában, és a terjeszkedést most megpróbálják konszolidálni azzal, hogy adnak a demokratikus látszatra, és megválasztatják a saját embereiket. Lehet-e Putyin bábjának nevezni egy olyan személyt, aki főtanácsadójának nevezi meg a Putyin ellen háborút kezdeményező, bukott politikust?


http://www.hidfo.net/2014/05/26/nato-bohoca-nyerte-az-ukran-elnokvalasztast

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése