2014. május 26., hétfő

Az ukrán össz lakosság alig több, mint 20 százaléka támogatta Porosenko elnökké választását.

Az ukrán elnökválasztást is május 25-én tartották, mint az európai parlamenti választásokat.
Ám, mintha valami balsors árnyéka vetülne ki mindkét demokratikusnak álcázott választási cirkuszra. – Bizony az alacsony részvételi arány sok mindent elárul a regnáló kormányzatok népszerűségéről ezekben az országokban.
Mert a választásokon való részvétel az Európai Unióban, – mindössze 43.09%, – ezen belül Magyarországon a 30 százalékot sem érte el; 28.92 % volt. – Ukrajnában pedig az előzetes eredmények szerint, az ukránok mindössze; 40,32 százaléka ment el szavazni.
Nos, az ukrán elnökválasztást Petro Porosenko, a dúsgazdag csokoládé gyáros nagytőkés “nyerte”, akinek bizony nem sok köze van az egyre szegényedő ukrán néphez. És itt most nem is a fosztogató felső tízezerben elfoglalt helyére gondolunk.
Hanem nagyon is földhöz ragadtan, még mindig a makacs számokra. Mert Porosenko még a többség szavazatait sem bírja igazán, – mert hiába a fellengzős bejelentés Kijev részéről, hogy minimum a szavazatok 50 százalékát, de 55 százalékát biztosan megszerezte, – szerintünk viszont az a nagy kérdés, hogy ez a szám, ugyan minek is az 55 százaléka?
Mert, mint fent említettük, az előzetes eredmények szerint, az ukránok mindössze; 40,32 százaléka ment el szavazni. És a legnagyobb részt Nyugat-Ukrajnában. – Nos, nem kell matematikai zseninek lenni ahhoz, hogy az ember a 40 százalék felét, – (vagyis a 40 százalék 55 százalékát, -ennyien szavaztak ugyanis Porosenkóra), – kiszámolja a teljes ukrajnai lakosság viszonylatában. Ez bizony csak az össz lakosságnak alig több, mint a 20 százaléka.
Ők ezt nevezik ‘igazi legitimitásnak’. Szép. – Ezt még tán a Fidesz sem tudná felül űberelni, – még a kétharmados egyharmadával sem.
Ettől függetlenül Porosenko a tervek szerint minimum 5 évig fog kormányozni, az Ukrán Alkotmánybíróság döntésének értelmében.
Azonban nem biztos, hogy ő ennek annyira örülni fog. Mert úgy néz ki, hogy őt választották ki arra, – hogy a klasszikusan pejoratív szóhasználattal élve: “Elvigye a balhét”. – Mert ez az elnöksége nagy valószínűséggel a teljes vagyonába fog kerülni, mely már a megválasztása napján is elkezdett olvadni.
Emlékeztetőül megjegyezzük, hogy: Porosenko vásárolta meg a “Bonbonetti” nevű “magyar” édesipari céget, amely gyártja a “Tibi” csokoládét is!
Ám, mint az imént mondtuk ez a hatalmas és mesés vagyon már most olvadozni kezdett. Mert szét kell azt bizony osztogatni. – No nem a szegény és nélkülöző ukrán népnek, – hanem a politikus havereknek, a lobbystáknak, az ilyen-olyan szolgálatokat tévő hivatalnokoknak, – no és annak a zsoldos seregnek, melynek felállítását már meg is kezdte az ukrán elnök.
Mert napi 1000 Hrivnyát (kb. 18.000 HUF) fizet mindazoknak zsoldosoknak, akik bevonulnak a seregébe, és hajlandók a kelet-ukrajnai fiatal népköztársaságok ellen harcolni. – Ez a pénz az egyszerű ukránoknak persze mesés összeg, – ám ennek a megkeresésébe simán bele is lehet halni. Mert olyan harcosok ellen fogja küldeni őket a főnökük, akik a saját földjüket, otthonaikat, családjukat védik.
A Népi miliciák önkéntesei
A Népi milíciák önkéntesei, akik a saját földjüket, otthonaikat, családjukat védik
Olyanok ellen, akik az idegen betolakodókkal szemben nem ismernek irgalmat és ezt nagyon jól is teszik. – Mert, aki pénzért, egy rohadt burzsuj parancsának engedelmeskedve olyan hazafiakra támad, akik az otthonaikat védelmezik, – az nem is érdemel kegyelmet senkitől sem.
Hiába fekteti tehát zsoldosokba pénzét a kapitalista ukrán elnök. Egyszerűen nem fogja bírni anyagilag. Mert azon donbasszi milíciák ellen küldi zsoldosait, akik, – mint már említettük, a saját földjükért, otthonaikért, családjukért harcolnak, – s kemény küzdelemmel kellene elvenni tőlük minden darab földet, házat utcát. – Ez az, ami a hódítóknak nem fog sikerülni.
A népi milíciákkal szemben, egy korlátozott hatékonyságú hadjárathoz Porosenko úrnak egy minimum 5 ezer fős zsoldos seregre lenne szüksége, melynek a személyenkénti napi 1000 hrivnyás zsoldja min. fél évig, meghaladná magyar pénzben a 16 milliárd forintot. És a katonái ekkor még se kiképezve, se felszerelve, se felfegyverezve nincsenek.
De ő is, mint minden burzsuj megtanulja előbb-utóbb; a háború nemcsak pénzkérdés.
Így lehet tehát belebukni a választásokba azzal, hogy valaki túlnyeri önmagát. – S ez persze nemcsak Ukrajnára érvényes…
Ez is elválik hamarosan.
Szabad Riport
Adatok forrásai: Választas-2014.info, Európai Parlament, Euronews, Oroszország Hangja, Bal-Rad. – Fotók: RIA Novosztyi, CNN

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése