2014. május 17., szombat

“Blokkolt” Kárpátalja

Vologyától-Kárpátaljáról
“Blokkposztok” létesültek tegnap egyik pillanatról a másikra a Kárpátalja-régió hágóin. Nyizsnyij Vorotánál, Uzskénál, Szojma és Laziscsin-térségében. Ez pedig azt jelenti, hogy mindhárom-a Kárpátaljáról a Lemberg és Ivano-Frankovsz szomszédos régiókba a Kárpátokon átvezető-hágón igen szigorú ellenőrzésekre számithatnak. Kiváltképpen a Nyizsnyij Vorotánál lévő blokkposztnál-ami a Csap-Kijev útvonalon van a régióhatáron. Az ellenőrző pontokat egyébként a hatóságok létesitették, valószinűsithetően “biztonsági okokból”!
A Vereckei-az Uzsoki-és a Tatár-hágók hatósági ellenőrzés alá vonása azt is jelentheti, hogy a kijevi hatalom a jövő hét végére tervezett elnökválasztási cirkuszra szeretné Kárpátalját “biztonságban” tudni.

Mint ismert, már több mint egy hónapja létezik a régió legnagyobb nemzeti kisebbsége-a ruszinok-által kikiáltott Kárpátukrajna Köztársaság, amit a kijevi bagázs értelemszerűen nem ismer el, viszont fölöttébb zavaró még az emlegetése is.
A hágók fokozott ellenőrzés alá vonása viszont a lakosságot meghökkentette. Tekintettel Kárpátalja viszonylagos nyugalmára, senki sem igazán érti, hogy miért ez a felhajtás. Bár meglehetősen komoly visszhangot váltott ki a técsői szociális természetű lázongás, az semmiképpen sem indokolja ezeket az intézkedéseket.


http://balrad.wordpress.com/2014/05/17/blokkolt-karpatalja/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése