2014. május 2., péntek

"Késeljétek meg az oroszokat" - Kijev provokátorokat küldött Odesszába

Odesszában, Ukrajna kikötő-városában is fegyveres harc bontakozott ki, miután több párhuzamos tüntetés lezajlott a városban. Az események a Kelet-Ukrajnában használt forgatókönyv jellegzetességeit mutatják: az illegitim kijevi kormány futball-huligánokat és szélsőjobboldali aktivistákat fizetett le, hogy felvonulást tartsanak a városközpontban. A sovinizmus támogatására legalkalmasabb közeg megtalálásával Kijev aktív nyomásgyakorlást folytat Ukrajna orosz lakossága ellen. A "tüntetők" felvonulást tartottak, ahogy ők mondják, Ukrajna területi egységéért. A felvonulás célja azonban kizárólag a provokáció volt, amit mi sem bizonyít jobban, mint a "késeljétek meg az oroszokat" skandálása és lincshangulat a Kijev-párti tüntetésen.
A többségi orosz lakosság reakciója azonnali ellentüntetés volt, és a két tömeg nagyon hamar elérte egymást a belvárosban. A rendőrök sem tudták megakadályozni, hogy a mintegy 3 ezer ember egymásnak essen, mivel az illegitim kormány tagjai azzal a céllal érkeztek, hogy provokálják a várhatóan gyorsan érkező ellentüntetőket és Molotov-koktéllal támadjanak a kiküldött rendőrökre.
Az események pillanatok alatt lezajlottak, a két tüntetés összecsapását követően nagyon hamar tűzharc alakult ki. Legalább egy halálos áldozata volt a kezdeti összecsapásoknak, a Twitteren terjedő üzenetek szerint az egyik futball-klubból érkező aktivista volt az áldozat. A későbbiekről pedig egyelőre nem jelent meg pontos információ, mert elszabadult a káosz. A Jobboldali Szektor tagjaival szemben az ukrajnai oroszokból szerveződő önvédelmi alakulatok is aktivizálódtak és utcai harcok kezdődtek Odesszában.
Helyi beszámolók szerint az első összecsapást követően a Jobboldali Szektor buszokkal legalább 1500 embert szállított Odesszába, akik csatlakoztak a folyamatban lévő utcai harcokhoz.

http://www.hidfo.net/2014/05/02/keseljetek-meg-az-oroszokat-kijev-provokatorokat-kuldott-odesszaba


38 halott Odesszában - az atlantistáknak ismét nem számít az emberélet

A Jobb Szektor aktivistái kiegészülve nyugati zsoldosokkal és focihuligánokkal egész nap hadban álltak Odesszában az oroszpárti tüntetőkkel. A Jobb Szektorosoknak sikerült felgyújtaniuk a szakszervezetek Házát, ahol több oroszpárti tüntető barikádozta el magát. A tűz elől kiugráló embereket a várakozó Jobb Szektorosok és focihuligánok egyszerűen agyonverték. A halottak nagy részére fel volt kötve a Szent György szalag, ahogy az az alábbi videóban látható.

http://www.youtube.com/verify_age?next_url=/watch%3Fv%3Dvv9_z6Cdf3g


Hídfő.net | Odessza, Szakszervezetek Háza lángokban
A Szakszervezetek Háza lángokban...
Hídfő.net | Emberek ugrálnak ki a tűz elől.
...emberek ugrálnak ki a tűz elől.

http://www.hidfo.net/2014/05/02/38-halott-odesszaban-az-atlantistaknak-ismet-nem-szamit-az-emberelet

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése