2014. május 2., péntek

Szaúd-Arábia tovább pénzeli a kannibálokat

Szaúd-Arábia elhíresülten pedofil uralkodója egyre nagyobb pénzekkel támogatja a kannibálokat. Egy Jawabi nevű lázadó csoportvezető mint szóvivő nyilatkozott egy libanoni lapnak arról, hogy mire készülnek Szaúd-Arábia és a nyugat támogatásával.
"Összevontuk a déli szétszórt csapatokat. Nagyobb erők állomásoznak a jordán határ mentén és a Golán-fennsíkon. A nyugati támogatásnak (szaúdi pénzeknek) köszönhetően új déli hadsereget állítottunk fel, majd 30 000 fővel. Nemsokára támadni fogunk dél felől Damaszkusz irányába."
A szóvivőként beszélő férfi elmondta, hogy nem akarnak az északi lázadó csoportok sorsára jutni, akik szervezetlenségüknek, és az állandó egymás elleni harcoknak köszönhetően folyamatosan hátrálni kényszerülnek. Összefogják a széthúzó csoportokat, és így fognak támadni.
Arra kérdésre, hogy mit tud az északi csoportokról, csak annyit mondott, ott nem valami jó a helyzet.
Ugyanez a libanoni forrás helyszíni forrásokra hivatkozva jelentette, hogy az északra beharangozott, török tüzérséggel támogatott, április 21-én indított offenzíva elakadt. Az offenzíva célja három lépcsős lett volna. Először új hídfőt képezni már szír területen a lázadók számára. Erre a török hadsereg jelölte ki Kassab (örmény) várost, mert ez egy olyan beékelődés a török területre, melyet három irányból tud fedezni a török tüzérség, így oda a szír haderő nem képes bevonulni. Ezek után utat nyitni a Földközi-tengerre, majd megindulni Aleppo és Homsz irányába, felmenteni az ott még bennragadt csoportokat, és újra elfoglalni a várost. Az offenzíva azonban nagyon hamar elakadt. A hadsereg visszafoglalta a Kassabhoz közeli 45. számú magaslatot, így lassanként visszaszerzi az irányítást a terület felett. A kannibál sereg elfoglalta egy kis részét a tengerpartnak a török határ alatt, de ezt sem tudja megtartani, ott nagyon heves harcok folynak, és legfőképpen nem a szíriai arab hadsereg, hanem a népi milíciák harcolnak. Veszteségeik sokkal nagyobbak mint a hadseregnek vagy a kannibáloknak, mivel alacsony fokon kiképzett harcosok, ellenben - mivel saját lakóhelyüket védő helyiekből áll - nagyrészt kiváló harci morállal rendelkeznek, és vehemensen támadják a banditákat, akik lépésről lépésre szorulnak vissza. A hídfőből való kitörés pedig reménytelenül elakadt, a hadsereg folyamatosan támadja a terrorista bandákat, akik lassan, de biztosan hátráli kényszerülnek. A török hadsereg minden létező erővel támogatja a bűnözőket, még egy szír repülőgépet is lelőttek mélyen a szír területek felett. A kannibálok pedig vegyi fegyvereket használnak.
A hadsereg nagy erőkkel folytatja a Qalamon hegységbeli harcokat. Itt a kannibálok már nem tudnak jelentős erőket összevonni, utolsó fellegvárként megmaradt városuk Jabrud nagyon hamar (két nap alatt) elbukott. A Libanonnal határos térségben már csak egy város van a felügyeletük alatt, de a Hezbollahhal kiegészülő szíriai arab folyamatosan nyomul előre. A kannibálok nagy része Libanonba menekül, ahol a "lázadók" vesztes helyzetét látva a libanoni haderő is egyre nagyobb hajszát rendez egy egy átszivárgó csoport felszámolására.
Halott terroristák Jabrud utcáin
Mindezek a történések azt jelentik, hogy a tél folyamán a nyugat nagy erőket szedett össze, készített fel, és offenzíva jellegű támadásokat hajt végre. Feltehető a kérdés, miért beszél a világsajtó folyamatosan forradalomról, ha külföldről pénzelt, külföldön felkészített és ott állomásozó, külföldiekből álló irreguláris hadsereg támad folyamatosan egy országot. Szíriában nem forradalom, hanem atlantista érdekű területszerző háború folyik. Azonban fontos üzenet a világ számára, hogy a jól felkészített, hónapokon át toborzott, kiképzett, felszerelt terrorista bandák már nem képesek a várt eredményeket elérni a szíriai hadsereggel szemben.

http://www.hidfo.net/2014/05/02/szaud-arabia-tovabb-penzeli-kannibalokat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése