2014. május 2., péntek

Kína már idén megelőzi az Egyesült Államokat

A Világbank előrejelzése szerint az Egyesült Államok elveszítheti a "világ legfontosabb gazdasága" címet még idén, amit 1872 óta tart. Ismerjük fel, hogyha már egy atlantista pénzügyi központ elismeri ezt, akkor komoly a gond. Komoly, mert egyrészt belátták, hogy halogatni nem lehet tovább a tényeket, másrészt pedig a saját befektetőik megtévesztése bizalomvesztéssel járna irányukban, ezt azért a Világbank se engedheti meg magának. Az eredeti előrejelzés szerint Kína csak 2019-re vette volna át ezt a címet.
A Kínai gazdaság bővülését még az IMF-nek is el kellett ismernie. Kína ugyanis 2011-2014 között egy 24%-os gazdasági bővülést könyvelhet el, amíg az USA egy 7.6%-os csökkenést. Az IMF ugyan próbál szépíteni, hogy ez az adat a vásárlóerő változásán alapul, és hozzáteszik, hogy a kínai kormány hiába mutat fel kiváló gazdasági mutatókat, hogyha a kínai nép vásárlóerő szempontból még mindig csak a világon a 93. helyen van.
Hídfő.net | Kína már idén megelőzi az Egyesült Államokat
Ezzel szemben az igazság az, hogy az ázsiai óriás energiaszükségleteinek növekedéséből, abból a tényből, hogy az energiahordozókért fizetni is tud (késedelem nélkül), valamint, hogy a jüan immáron komoly alternatíva a nemzetközi pénzügyi tranzakciókhoz a dollár helyett, kirajzolódhat előttünk az a kép, hogy bizony Kína már mintha meg is előzte volna az Államokat. A Financial Times a londoni city globális döntéshozóinak a félhivatalos szócsöve szerint ugyanis a Kínai gazdaságot a nyugati elemzők hozzávetőlegesen 20%-al alábecsülik. Ez az alulbecslés leginkább a katonai és haditechnikai területekre érvényes. Ennek ellenére Kína már rendelkezik saját repülőgép-hordozóval is, és folyamatosan hozza be a lemaradását a nyugathoz képest.
Elhisszük, hogy a világ globalistáit felettébb zavarja Kína élretörése, ez ugyanis nem szerepelt ebben a formában a terveikben, legalábbis, hogy ilyen hamar bekövetkezzen. A felkészülési idő véget ért, az USA láthatóan nem tudta befejezni az új gyarmatainak az annektálását (Szíria, Venezuela, Ukrajna), az Irakból és Líbiából lopott arany elfogyott. Most Kína fog dönteni, melyik oldalra áll. A jelek szerint Oroszországot választja, ezzel megkezdődik a nemzetközi pénzügyi elit lassú haláltusája. Sajnos ez az állatfaj a sarokba szorítva a legveszélyesebb.

http://www.hidfo.net/2014/05/02/kina-mar-iden-megelozi-az-egyesult-allamokat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése