2014. május 2., péntek

Borkai Zsolt azonnali hatállyal mondjon fel, ha nem képes a magyar érdekeket képviselni.

Izraelben kizárták a nyíltvízi Európa Kupa nyitóversenyét toronymagasan megnyerő Risztov Évát



Látod?! Egy gépezet dolgozik azon, hogy ha valamiben sikeres egy magyar, akkor mindent megtegyenek azért, hogy nehogy dicsőséget tudjon hozni hazájára. Olimpikonjaink nagyszerűen szerepelnek a versenyeken, ezért mindent elkövetnek, hogy lejárassák őket, kizárják őket. Versenyzőinknek nem csak a versenytársakkal kell szembenézniük, hanem ezzel a mocskos szervezettel is. Nem csak külföldön, hanem idehaza is, mert tagjaik közénk települtek s folyamatosan bomlasztják a nemzetünket. Aztán meg büszkén mutogatnak, hogy milyen semmirekellő népek vagyunk. Közben ők azok, akik mindent megtesznek, hogy ne tudjunk érvényesülni. RAVASZ...
A LEN Nyíltvízi Európa Kupa-sorozatának izraeli nyitóversenyén (igen, európai úszóverseny Izraelben - a szerk.) azután zárták ki Risztov Évát a bírók, hogy elsőként ért a célba. Az indoklás szerint a sportoló verekedett, a magyar szövetségi kapitány óvását nem fogadták el.
Risztov Éva, a londoni olimpia bajnoka
"Egyszerűen nevetséges, ami történt. Éva nyolcméteres előnnyel ment a mezőny előtt, simán megnyerte a versenyt, majd ezt követően bejelentették, hogy verekedés miatt kizárják. Nem név szerint közölték, hanem rajtszám szerint: a 61-es versenyzőt diszkvalifikálták. Kétségtelen, hogy ketten jól láthatóan összeakadtak, az 51-es olasz és az 54-es spanyol, csakhogy a spanyol mellett Évát zárták ki – megítélésünk szerint teljesen egyértelmű, hogy összekeverték a karokra festett 51-es és 61-es rajtszámot" - nyilatkozta a helyszínről a magyar nyíltvízi válogatott új szövetségi kapitánya, Gellért Gábor.
A magyar csapat vezetője Lázár Ritával, Risztov Éva edzőjével azonnal bejelentette, hogy óvást nyújtanak be, de a török főbíró azt mondta, ők nem foglalkoznak óvással. Az izraeli szövetségi kapitány versenybírója szerint sem Risztov verekedett, 150 méterrel a cél előtt, egyértelműen a harmadik-negyedik sorban történt a bunyó – Éva ekkor már egyedül haladt az élen.
A maffiózó Gyárfás szerint még pozitívuma is van a kizárásnak
Gyárfás Tamás, az exnaptévés maffiózó, a MÚSZ elnöke a történtekről azt mondta, van pozitívuma is: "Ha nyert Évi hivatalosan, ha nem, az a legfontosabb, hogy gyorsan úszott, elsőként ért a célba, és ez rendkívül biztató. Mint sokakban, bennem is munkált a félsz, képes lesz-e az olimpiai bajnok hasonló produkcióval előrukkolni, mint 2012-ben, tudja-e tartósítani azt a formát, amely Londonban és más versenyeken is sikert hozott a számára. Az a tény, hogy elsőként haladt át a célvonalon, azt mutatja, Évi továbbra is a szakág egyik legjobbja."

Terroristának nézték a zsidók Nagy Nikolettát: súlyemelőnket az izraeli (!) Európa-bajnokság előtt és után is vegzálták


Nem kellett sokat aludnunk Risztov Éva igazságtalan kizárása óta, ismét egy magyar sportoló izraeli "Európa-bajnokságon" történt vegzálásának híre borzolja a kedélyeket. Pontosabban csak borzolná, ugyanis az MTI és a sportoldalak "elfelejtették" közölni, hogy mi nehezítette súlyemelőnk még sikeresebb szereplését az április elején Izraelben zajló (!) súlyemelő Európa-bajnokságon. Nagy Nikolettát terroristának nézték a "Közel-Kelet egyetlen demokráciájában", és hosszú órákon keresztül tartották a tel-avivi repülőterén. Niki az alattomos megpróbáltatások ellenére is jól teljesített, a 8. helyen zárta a versenyt. Az ügyet egyedül az ózdi önkormányzati honlap írta meg idáig. Alább a cikk.

Az előkelő nyolcadik helyen végzett az izraeli Európa-bajnokságon (sic!) Nagy Nikoletta. Az ÓSFC kiválóságának az esemény ezúttal elsősorban nem a verseny miatt marad meg örök emlékként. A magyar válogatott ózdi sportolót "muszlim terroristának" nézték, ezért több órás ellenőrzés alá vonták a tel-avivi repülőtéren.







Ma már jókedvűen tud mosolyogni a történteken, pedig ott és akkor ez nem volt szórakoztató helyzet. Nagy Nikolettát az utolsó útlevél-ellenőrző állomáson állították félre az izraeli hatóság emberei, és csak több órás ellenőrző procedúra után engedték belépni az országba. Oda, ahol egyedüli nőként ő képviselte hazánkat a súlyemelők Európa-bajnokságán. Niki a megmérettetésen lökésben és szakításban is két-két eredményes gyakorlatot mutatott be, 198 kilogrammos összeredménye a 8. legjobb lett a 63 kilogrammos súlycsoportban.

„Igen későn értem a szállásra, nem is emlékszem, mikor kerültem ágyba. A másnap így csupán a mérlegeléssel, az étkezéssel és az alvással telt el. Próbáltam minél többet pihenni és összeszedni magam. Félig-meddig sikerült is, úgy gondolom. Amit kitűztem magam elé, az egyéni csúcsok, azok sikerültek, bár a hat jó fogás nem. Ennek ellenére elégedett volt velem a szövetségi kapitány és az edzőm is" - nyilatkozott Nagy Nikoletta, az Ózdi Súlyemelő és Fitness Club súlyemelője.









A vártnak megfelelően szerepelt – értékelte tanítványa teljesítményét Fekete József, aki személyesen ezúttal sem tudott tanácsot adni az Európa-bajnokságon Nikinek. Az ózdi lány eddig négy világ- és 10 Európa-bajnokságon képviselte hazánkat, vagyis az izraeli "kontinensviadal" a tizenötödik világversenye volt.

„November végén elkezdtük a felkészülést egy rehabilitációs programmal, hogy a műtét után a sérült részt vissza tudjuk hozni eredeti állapotába. Ezt aprólékosan, szisztematikus munkával lehetett csak megcsinálni. A 140 kilogrammról versenyről versenyre jött egyre feljebb az edzésen produkált 200 kilogrammos eredményig, amit kis híján az Európa-bajnokságon is produkálni tudott" - mondta Fekete József, az Ózdi Súlyemelő és Fitness Club edzője.

Nagy Nikoletta a kvalifikációs világbajnokság előtt több hazai versenyen is próbára teszi magát. Ezek közé tartozik majd a Suzuki Kupa is, amit idén is megrendez majd az ÓSFC vezetése.

(Ozd.hu nyomán)

Frissítés: "Lelkileg megviselt az eset" - hazafelé is kiszúrták maguknak Nikolettát

Egy kör nem volt elég kaftánéknak, a hazafelé tartó úton is zaklatták a magyar súlyemelőt. Erről Nagy Nikoletta beszélt az ÓzdonLájknak, ahol elmondta azt is, lelkileg megviselte az eset és nem vágyik vissza Izraelbe.

- Lelkileg megviselt az eset, de nemcsak odafelé, hanem visszafelé is többször és tüzetesen átvizsgáltak - erősítette meg a történéseket az ÓzdonLájknak Nagy Nikoletta. - Kellemetlen volt egy idegen országban ez a bánásmód, de szerencsére aztán minden jóra fordult. Azt viszont nem tagadom: jó, hogy egyben hazaértem, nem vágyom vissza Izraelbe!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése