2014. május 28., szerda

Németország után Ausztria is felülvizsgálja a külföldön tartott aranytartalékát

A Bloomberg szerint az osztrák Bundesbank az Egyesült Királyságban tartott aranytartalékait szeretné felülvizsgálni. Emlékeztetőül: Németország eurószkeptikus erői is hangot adtak kételkedésüknek a határon túl tartott aranytartalékokkal kapcsolatban, több mint egy évvel ezelőtt. Ennek eredménye az lett, hogy Németország felülvizsgálatot tartott a FED bankjában elhelyezett aranytartalékáról, ami nem zárult meggyőző eredménnyel. Ennek eredményeképpen Németország úgy döntött, hogy meghatározó százalékát az aranynak ismét német területeken kívánja elhelyezni.
Hídfő.net | Németország után Ausztria is felülvizsgálja a külföldön tartott aranytartalékát
Az osztrák aranytartalékról annyit tudunk, hogy hozzávetőlegesen 280 tonnára rúg, amiből csak 17% van Ausztriában, 150 tonna pedig az Egyesült Királyságban. Nyilván a londoni City szereti magához közel tudni fizikálisan is az országok aranytartalékait.
A hivatalos osztrák magyarázat szerint azért van szükség a felülvizsgálatra, hogy ezzel ki legyenek elégítve a szkeptikus hangok az aranytartalék meglétével kapcsolatban. Azonban bizonyos körök arról beszélnek, hogy Németország után Ausztria is előkészíti az aranytartalékának a hazaszállítását. Nem véletlenül, ugyanis mind a német, mind az osztrák kormánynak gyanús lett mostanra, hogy az Államok egyre növekvő államadósságának ellenére (ami ebben a pillanatban épp 17 trillió dollár), valami úton módon mégis mindig sikerül megoldást találni az Államok finanszírozási problémáira.

http://profitline.hu/hircentrum/hir/312414/Ausztria-tudni-akarja-megvan-e-az-aranya

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése