2014. május 28., szerda

Ukrajna - A hadsereg Szlavjanszkot ostromolja, a civilek óvóhelyekre húzódtak vissza

Folytatta a kijevi rezsim Szlavjanszk ostromát, a mai nap több oldalról is tüzérség lőtte a várost. A legnagyobb tűzerő a Karacsun hegyen összpontosult, de abból az irányból csak a felsővárost lehet tűz alá venni, így a legnagyobb károk ott keletkeztek. Az önvédelmi alakulatok megerősített pozíciói a Karacsun felől nehezen elérhetőek, a támadás így főként a lakóházakat érte. A helyi lakosok egy része földalatti óvóhelyeken várja az ostrom végét.
Hídfő.net | Szlavjanszk ostroma
Hídfő.net | Szlavjanszk ostroma
Mint kiderült, a "Donbasz" büntetőosztagot nehéztüzérséggel látta el a kijevi junta. Semen Semencsenko, az alakulat vezetője elmondta, hogy nagyszámú újabb haditechnikát kaptak, melyek jelenleg a dél-keleti régiók felé tartanak és azonnal bevetésre kerülnek a felkelők állásai ellen.
A Donyecki Népi Köztársaság emberei egyre több kormányépületet és stratégiai létesítmény vonnak ellenőrzésük alá. A Donyeck régióban több helyen a Jobb Szektor emberei elhagyták a hivatali épületet, nem várták be a népi milíciákat. Az önvédelmi alakulatok több helyen beton barikádokat építenek az elfoglalt épületek körül.
A kijevi parlament előterjesztése alapján tovább zajlik a sorozás Nyugat-Ukrajnában, több mint ezer fiatal csatlakozik a Nemzeti Gárdához. Eközben Oroszország bejelentette, hogy készen áll humanitárius segítséget nyújtani Ukrajnának. Nemsokára egy főként gyógyszereket szállító konvoj indul a dél-keleti régiókba.
https://www.youtube.com/watch?v=TN0Iz-nmorg
https://www.youtube.com/watch?v=QgsIqJBeiWM


http://www.hidfo.net/2014/05/28/ukrajna-hadsereg-szlavjanszkot-ostromolja-civilek-ovohelyekre-huzodtak-vissza

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése