2014. május 1., csütörtök

Szlavjanszknak tegnap kora estétől ma reggelig bőven kijutott a “finomból.”


A Népi Milicia szóvivője közlése szerint egy nő és egy milicista halt meg tegnap este a Karacsun-hegyről a latorhorda által a városra kilőtt gránátok miatt.

Kora este TIZ! hordahelikopter jelent meg Kramatorszk felől a külváros felett. Leadtak néhány kósza sorozatot, de az önvédelmisek önjáró légvédelme hasznosan működött. Egy latorhelikoptert találat ért. Az füstölögve ugyan-de elsántikált, mig a többiek nem várták be a pontosabb célzást, hanem sietve távoztak.

Az éjszaka viszonylagos nyugalomban telt Szlavjanszkban.
Tegnap délután a Harkov-Rosztov na Donu autópálya mentén, és a Limana folyónál tört ki lövöldözés. Az utópályánál kitört csetepatéban egy bitang fűbe harapott. A limanai lövöldözésben egy milicista sebesült meg.

Kramatorszk megint a hadijelentések közé került. Igen heves összecsapások robbantak ki este hat óra tájban a repülőtértől északra. Itt elesett egy milicista, de az ellenség veszteségei nem ismertek. Az utóbbi időkben rádión nem beszélnek már ilyesmikről. Találtak viszont ma reggel az önvédelmisek a tegnap esti hordarejtek átfésülésekor két lemeztelenitett, azonosithatatlan férfiholttestet, lőtt sebekkel. Föltételezhetően latrok lehettek, akik hulláit hátrahagyta a kivert banda.
Andrejevka és Csjervonnij Molocsar faluk térségében úttorlaszokat akart megsemmisiteni a kiénacsapat, és rohamot intézett volna…

De az önvédelmisek meglehetősen hatékonyan vágtak vissza. Egy BTR találatot kapott, és legénysége-két martalóc-bennégett.
(Szveta B-R)


Szlavjingrád 2014. május 31.
Aki látott már akár ukrajnai, akár oroszországi nagyvárost hétvége közeledtén (akár télen akár nyáron) az nem hinné el, hogy a felvételek egy ilyen városban készültek.
Ezekben a városokban péntek délutántól hétfő hajnalig zajlik az élet. Enberek nyüzsögnek utcákon-tereken, éjjel-nappal.
Az alábbi video ma délelőtt készült Szlavjanszkban. Két ostrom között.


https://www.youtube.com/watch?v=09Pf2SZLTQ8
Kihalt utcák, ahol néhány bátrabb egyén kárfelmérést végez, és “elhárit”!
Hihetetlenül elszomoritó látvány.
https://www.youtube.com/watch?v=zAOpaD52p2k
És hogy a helyzet Donbasszban (és ezen belül is Szlavjanszkban) holnap és holnapután is ilyen legyen, arról a hiénahad gondoskodik. Vonulnak további vérontásra!
Miközben Kijevben ünnep készülődik!

https://balrad.wordpress.com/2014/05/31/szlavjingrad-2014-majus-31/



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése