2014. május 1., csütörtök

Ukrajna megkapja az IMF hitelt

Az IMF (International Monetary Fund, Nemzetközi Valutaalap) ezzel hivatalosan is bekebelezte Ukrajnát. A megegyezés szerint Ukrajna 17 milliárd dollárt kap két év alatt, ebből 3.2 milliárdot azonnal utalnak. A hivatalos szövegezés szerint a pénzt az ország gazdaságának a helyreállítására kell fordítani.
Christine Lagarde IMF igazgató is megszólalt az ügyben, miszerint "Az Oroszország elleni szankciók egyértelműen aláássák az ukrán gazdaságot, tekintettel, hogy az ukrán áruk fő piaca Oroszország. Ezért is sürgetjük a feleket, hogy minél előbb üljenek tárgyalóasztalhoz."
Hídfő.net | Christine Lagarde IMF igazgatóChristine Lagarde IMF igazgató.
Lefordítva ez annyit tesz, hogy az IMF nagyon "sajnálja", de Ukrajnát mostntól atlantista érdekszférának tekintik, és odaöntenek egy kis pénzt, hogy amíg az oroszellenes műveletek véget nem érnek az országban, addig valahogy tudják élelmezni a lakosságot. Legalább addig ne kelljen még az éhezéstől félőrült civilekkel is háborúzniuk az ottani Blackwater (jelenleg épp Academi néven fut a cég) és Greystone csapatoknak.
Természetesen a 17 milliárd dollárt az IMF nem ajándékba adja, még úgy se, hogy a szolgalelkű atlantista ukrán vezetés a pénz nagy részét a hadseregre illetve kormányhű miliciák finanszírozására foga fordítani. Az IMF feltételekről itt olvashat. Az egyik legkeményebb IMF feltétel, hogy a gáz árát az ukrán háztartások számára emeljék fel 50%-al. Ez a lakosság szempontjából katasztrofális hír, hiszen eddig az oroszokkal ápolt viszony miatt volt képes az ukrán lakosság telente a rendszerváltás óta így vagy úgy, de valamennyire fűteni. Ennek az IMF feltételnek a következménye rövidtávon a lakossági fogyasztás 8%-al való csökkenése 2014 évben, méghozzá a Világbank előrejelzése szerint.
Mindezek ellenére, hogy az oroszoknak adják el a gazdaság húzóágazatainak a termékeit, és az orosz jóindulat miatt van még gáz ukrajnában, Olekszander Sjapak Ukrajna jelenlegi gazdasági minisztere kijelentette, hogy "Az oroszok felé fennálló tartozásaink törlesztése nem elsődleges prioritás." Ez elég rossz megközelítés, hiszen Ukrajna gázadóssága most érte el a 3.5 milliárd dollárt, ezzel Ukrajna teljes adósságállománya az oroszok fele 17.9 milliárd dollár. Milyen érdekes, hogy az IMF pont 17 milliárd dollárnyi hitelt ad.

http://www.hidfo.net/2014/05/01/ukrajna-megkapja-az-imf-hitelt


Az Európai Bizottság is támogatja pénzzel a lakosság elleni háborút Ukrajnában


Az Európai Bizottság 365 millió eurót szavazott meg Ukrajna részére, a "Különleges támogatási csomag a stabilitás és gazdasági fejlesztésekhez" munkacím alatt. Az első részletet már el is különítették, az utalás csak az ukrán illegitim kormány aláírására vár. Ez az összeg ugyan eltörpül az IMF 17 milliárdos "kölcsöne" mellett, ám jó tudni, hogy az Európai Unió is az ukrán lakosság fegyverrel való térdrekényszerítése mellett foglal állást. Ne legyenek illúzióink ugyanis afelől, hogy ez a pénz hova fog kerülni.

Hídfő.net | Barosso, a brüsszeli helytartótanács fejeBarroso, a brüsszeli helytartótanács feje.

Az Európai Bizottság hivatalosan "Az EU végrehajtó szerve, és Európa érdekeit képviseli a tagállamok egyéni érdekeivel szemben". Milyen szép megfogalmazása ez a brüsszeli helytartótanácsnak. Ilyen feltételek mellett olvassuk nyugodtan továbbra is az Index és egyéb atlantista napilapok "Mindenki nagyon szereti az EU-t Magyarországon" című ferdítéseit.
http://www.hidfo.net/2014/05/02/az-europai-bizottsag-tamogatja-penzzel-lakossag-elleni-haborut-ukrajnaban

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése