2014. június 30., hétfő

Átlag 120 ezer forintnyi mínuszba kerülnek a magyarok a hó végére

Újabban már a folyószámla hitelkeretére is lehet törlesztési biztosítást kötni, amely az ügyfelek részére haláleseti, baleseti egészségkárosodási és munkanélküliségi fedezetet nyújt – számol be róla a Világgazdaság.
A lap hétfői cikke szerint Magyarországon körülbelül 450 milliárd forint folyószámlahitele van a lakosságnak, vagyis minden egyes háztartás 120 ezer forint körüli mínuszba kerül a hónap végére a Magyar Nemzeti Bank statisztikái szerint.
A jövedelempótló biztosítások piaca nagyjából egy évtizedes múltra tekint vissza, több biztosító is foglalkozott ezzel, a válság éveiben azonban számos cég kivonult a piacról.
A kárkifizetések a válság csúcspontján tetőztek ezeknél a biztosításoknál, azóta a Cardif tapasztalatai szerint javult a helyzet, csökkent a kárhányad, az elmúlt két évben pedig stabilizálódott a szintje. A cik szerint a Groupama Garanciánál is megérezték a korábbi években megemelkedő munkanélküliségi ráta hatását, a törlesztési vagy életszínvonal-biztosítással rendelkező ügyfeleknek nagyobb számban kellett kártérítést fizetni keresőképtelenség vagy munkanélküliség miatt.
(HVG)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése