2014. június 30., hétfő

Rakétacsapás miatt kellett kimenekíteni a román kormányfőt

Rakétatámadás érte Afganisztánban azt a NATO támaszpontot, ahol a Victor Ponta román kormányfő beszédet tartott volna a Kandahárban szolgálatot teljesítő román katonáknak. A kormány tagjai azon a ceremónián vettek részt, amely hivatalosan is elindítja az Afganisztánban szolgáló román katonák visszavonását. A programon jelen volt a kormányfő, a miniszterelnök-helyettes és a védelmi miniszter is. Csupa olyan személy, akik Traian Basescu államfő radikális atlantista célkitűzéseinek megvalósítását gátolják.
Hídfő.net | Victor Ponta Afganisztánban ez év májusában.Victor Ponta Afganisztánban ez év májusában.
A riasztást követően a kormány tagjait páncélozott járművel egy földalatti bunkerbe menekítették, ami egyben hiteltelenítette is a kormányfő beszédét, melyben kifejtette, hogy Románia a NATO-tagságnak köszönhetően biztonságosabb hely, Afganisztán pedig Románia NATO-szerepvállalásának köszönhetően lett az, emiatt éppen ideje kivonulni.
Victor Ponta irányítása alatt bár Románia továbbra is részt vesz a NATO háborús szervezkedésében, azt sem árt megemlíteni, hogy az ország szép csendben elkezdte visszavonni a NATO-missziókban részt vevő csapatait. Jelenleg mintegy 2000 katonát állomásoztatnak Afganisztánban az immár 12 éve húzódó misszióban. A kivonást követően mindössze 200 román katona marad Afganisztánban, akik az ország hadseregében kiképző feladatot fognak ellátni.

http://www.hidfo.net/2014/06/30/raketacsapas-miatt-kellett-kimenekiteni-roman-kormanyfot

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése