2014. június 30., hétfő

Terrorszervezettel alapítanak államot az orosz földgáz kiváltására 2014

Bejelentette az ISIS terrorszervezet egy új állam megalakítását az általa ellenőrzés alá vont területeken, a szíriai Aleppotól az észak-iraki provinciákig. A szervezet korábbi neve Irak és Levante Iszlám Állama, ebből az elnevezésből most az Irakot és Levantét eltávolítva egyszerűen Iszlám Államnak nevezik magukat, és kalifátussá nyilvánították a Szíriából és Irakból leszakított régiókat.
Iszlamista terrorista, amerikai fegyverrel (M16?) a kezében.
A szervezet felszólította a térségben működő szunnita csoportokat, hogy fejezzék ki hűségüket az általuk kalifának kikiáltott Bakr al-Bagdadi felé, aki "minden muszlim vezetőjévé" nyilvánította magát. A szervezet szóvivője szerint ezek a döntések a Szúra Tanács vasárnapi ülésén születtek, azt követően adták ki a több nyelvre is lefordított hanganyagokat. A fegyveres csoport kinyilvánította az "Iszlám Állam" határait, mely nagy vonalakban az elmúlt hetekben végrehajtott rajtaütések területeit foglalja magában, Szíria és Irak nyugati valamint északi területein. A csoport szóvivője szerint ez a lépés csak a kezdet, ezzel beköszöntött a nemzetközi dzsihád új korszaka.
Hídfő.net | ISIS 1
Az ISIS a NATO-ban is rendszeresített Toyota dzsippekkel. Biztos betértek egy nagykereskedésbe, ahol véletlen pont ezeket árulták.
Az ISIS egyértelműen nyugatról pénzelt terrorszervezet, amely jelenleg Észak-Szíriát, Irak nyugati és északi régióit ellenőrzése alatt tartja és az utóbbi hetek során mindkét országban látványos áttörést ért el a kormányerők elleni hadműveletekben. Nemrég azt is bejelentették, hogy a közeljövőben ostrom alá veszik Bagdadot és elfoglalják az ország legfőbb síita szentélyeit.
Az ISIS tevékenysége a Közel-Keleten az atlantista érdekek mentén zajlik. Washington jelenleg is nagy erőfeszítéseket tesz abba, hogy politikai-gazdasági kényszerrel befolyása alá vonja az iráni kormányt, aminek egyelőre a politikai vezetés kompromittálhatósága ellenére is útjában áll a Forradalmi Gárda. Ha a nyugat befolyása alá vonja az iráni vezetés egy részét, újra tudják indítani a Nabucco projektet, ami egy a nyugatiak által kigondolt alternatív ellátási útvonal az orosz gáz kiváltására. Az ISIS tevékenységi területe pontosan azt a területet fedi le, ami az Iránból Európába történő gázexporthoz szükséges lenne a nyugat számára.
Kékkel a Nabucco projekt útvonala, vörössel az ISIS új állama a Nabucco forrásterületénél
Irán Oroszország után a Föld második legnagyobb földgáztartalékkal rendelkező országa, emellett Irak és Szíria kurd lakosságú területei is jelentős szénhidrogén-tartalékokkal rendelkeznek. A nyugat tervei szerint miközben a politikai párbeszédet az amerikai cseppfolyós-földgáz exportra összpontosítják, végrehajtják az iráni kormány korrumpálását és Törökországban nyugatról vezérelt kormányváltást hajtanak végre. Ebben az esetben a Nabucco projekthez szükséges gáz Észak-Irakon, Észak-Szírián keresztül (Iszlám Állam), Törökországon át egyenesen az Európai Unióba jutna, és a NATO számára nem lenne gazdasági akadálya az Oroszország elleni nagy háború megkezdéséhez.
Vegyük észre továbbá azt is, hogy az elmúlt hét során a nyugat nyomásgyakorlásának eredményeként Bulgária leállította a Déli Áramlat építési munkálatait, majd a bolgár bankok elleni gazdasági támadást követően lemondott a kormány. Vagyis az atlantisták által kigondolt Nabucco projekt teljes szakasza mentén felforgatási tevékenység zajlik.


http://www.youtube.com/watch?v=irxrOOiPj_s


http://www.hidfo.net/2014/06/30/terrorszervezettel-alapitanak-allamot-az-orosz-foldgaz-kivaltasara

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése