2013. július 3., szerda

Vona megosztja Ózdot

Vona Gábor a cigánysátor Ózdra telepítése ellen gyűjtött aláírások átadására Ózdra utazik. Ezzel a Jobbiknak végképp sikerült megosztani a kérdésben egyébként egységes embereket. A cigánysátrat senki nem látja szívesen Ózdon - de Vonát sem sokan.
Az önkormányzat független - Vona által a Jobbikból kizárt - képviselői által kezdeményezett tiltakozóakcióra hamar rátelepedett a Jobbik, kihasználva a politikai lehetőséget. Elvitathatatlan, hogy az aláírásgyűjtés időszakát a - tényleges helyi szervezet híján - Miskolcról és különböző helyekről odavitt aktivisták becsülettel végigdolgozták. Bár szimpatikusabb lett volna, ha mindezt, az eredeti kezdeményezés szellemiségét tiszteletben tartva, nem pártszínekben, hanem szerényen, magánemberként teszik. Ahogy a kezdeményezők sem csináltak politikát belőle, sőt a helyi érdek miatt magával a - számukra nem túl szépemlékű - Jobbikkal is hajlandóak voltak összefogni, amivel saját köreik bizalmát is kockáztatták.
Azonban gyakorlatilag már kampányidőszak van, úgyhogy a Jobbiknak pont kapóra jött a lehetőség, különös tekintettel, hogy pár héttel korábban óriásit buktatak az ózdi rendezvényükkel, mikor is Vonának még a megszokott buszos megerősítéssel sem nagyon akadt közönsége. Ellenben a cigánysátor ellen a két független képviselő által megszervezett tüntetésen közel ezer ember gyűlt össze.
Úgy tűnik, Vona vérszemet kapott. A legkevésbé sem zavarja őket, hogy ezzel megosztják az egységes helyi akaratot, a pártpolitika bélyege pedig visszatetszést kelt az emberekben.
Bányai Péter

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése