2013. szeptember 10., kedd

Lesz pénz - öröm és boldogság a Fidesznél

Lázár sikeres tárgyalásokat folytatott Brüsszelben. Az EU által leállított magyarországi kifizetéseket újraindítják. A felsorolt leállítási és újraindítási indokok összességében mind hazugságok. Nyelvi tudatlanságra, vagy félretájékoztatottságra hivatkozni ilyen összegek viszonylatában már egyszerűen a vicc kategóriába tartozik. Az EU tökéletesen tisztában volt vele, hogy az az összeg, amellyel nem tudtak elszámolni (a teljes kifizetések 10-15 százaléka) lenyúlások formájában egyszerűen a Fidesz kasszájában landolt. Behúzták a kéziféket, mikor Orbán bank- és EU ellenes megnyilvánulásokba kezdett. 
Orbán azonban nem az a félresikerült hülye gyerek, akit csak így a pálya szélére lehet állítani. Nagyon is jól tudja, hol van az EU gyenge pontja - melyet sikerrel megtalált - és amelyet néha-néha a két gatyaszár között jól meg is szorongat. Még pedig az, hogy az egész EU vezetés tudja, csak a Szentlélek (no és a keleti megrendelések) tartják életben az egész kócerájt. Egy belső megingás, egy lázadás, ne adja Isten (már őnekik) egy forradalom, ami futótűzként terjedne át az elégedetlen régiókra, az egész tákolmány végét jelentené. Vagyis elég, ha Lázár annyit közöl: „Tisztelt EU vezetés, nálunk éppen nagyon nehéz a helyzet. Könyöradományokkal tartjuk pórázon a cigányainkat, de már ezt sem bírjuk. Esik szét az egészségügy, emelkednek az árak bármit is teszünk, az ipari teljesítmény csökkent, az adók az egeket verik kényszerűségből. Ha nem folytatják a kifizetéseket, akkor mi sem tudjuk folytatni, jön a cigány lázadás, a jobboldali terrorcsoportok meg válaszolnak rá (horogkereszt, náci jelszavak, kattogó vonatkerekek és füstölgő kémények sejtetése), jön a forradalom meg a polgárháború. A cigányaink elözönlik Európát, a forradalom átterjed Szerbiára meg Szlovákiára. Kell ez maguknak? Ha nem, akkor pofa be és lehet tovább tejelni!". Az egyórás tárgyalás lényege nagyjából ennyi lehetett. És az EU fizet. Már hogyne fizetne, ha jönnek a nácik meg a füstölgő kémények? 
Ha bárki ennél többet gondol az ügy mögé, akkor kezdjen gondolkodni pusztán a józan paraszti ész segítségével, logikusan, hogy mire is lehetne hivatkozni. Arra, hogy a magyar ipar fejlődik és jól teljesít? Arra, hogy a nyugati cégek keleti piacra történő becsempészése nem sikerült, a keleti nyitás egy csőd lett az állam számára? (Pár mezőgazdasági dolgon kívül semmit sem tud az EU rajtunk keresztül eladni kifelé, az eddigi kereskedelem összege szinte semmit nem változott mostanáig). A szállító cégek sarcolásával tovább nőttek az előállítási árak, a magyar ipar tökéletesen versenyképtelen, nemhogy Orbán szándékai szerint Kínával, de még EU szinten is. Nincs egyetlen fejlődést mutató szegmens sem. Vagy stagnálás, vagy csökkenés van. Ilyen körülmények között mégis mire lehetne hivatkozni? Arra, hogy majd ha lesz pénz, lesz fejlődés meg stabilitás? Jól tudja mindenki, hogy nem lesz, mert nincs rá lehetőség, a magyar államrendszer, adórendszer, sarcolási rendszer ahogy van, egy csődtömeg. Semmi esély, s a legkisebb lehetőség a javításra, mert ahhoz nincs a fejekben semmi a felső szinteken, mert ott csak üresfejű zsidók ülnek. Őket viszont nem lehet onnan kirúgni, mert az már nyílt antiszemitizmus lenne, és még a végén maga az EU lenne az antiszemita. Róka fogta csuka ez, inkább fizetnek, az egyszerűbb - és ezt Orbán is tudja. Valószínűleg röhög a markába. Ebben a vonatkozásban igaza is van. Van egy ország, amely akkora marha, hogy állandóan megszavazzák a legnagyobb banditákat a fejük fölé, önként és dalolva, és van egy EU, amit meg sikerrel lehet zsarolni. Mindenesetre ez jobban bejött neki, mint a foci akadémia.  
Tálas András

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése