2013. október 22., kedd

SZERETNÉK ÁTÁLLNI LEGALÁBB 70%-BAN NYERS ÉTKEZÉSRE. HOGY FOGJAK HOZZÁ?

1. lépés
Nagyon fontos, hogy „tiszta lappal”, azaz a lerakódásoktól, méreganyagoktól megtisztított szervezettel induljunk el ezen az úton. Ehhez a nélkülözhetetlen első lépés egy minimum 3, de inkább 7 napos léböjt, amikor csak gyógyteákat, nyers zöldség- és gyümölcsleveket, friss forrásvizet iszunk. Mire is jó a böjt pontosan?


A természeti népeknél mindmáig gyógymód a böjtölés. Az ember ilyenkor szabad akaratából lemond a szilárd étel fogyasztásáról, és szervezete életenergiáját a régi lerakódások eltávolítására fordítja. A léböjt során meghatározott ideig csak folyadékot veszünk magunkhoz. A felhalmozódott salakanyag tulajdonképpen a szervezetben felhalmozódott savakból keletkezett só. Testünk így próbál meg védekezni az elsavasodás ellen.
Az évek alatt felhalmozódott salakanyagokat úgy képzeljük el, mint egy hagymának a rétegeit. Ezek a rétegek lassan keletkeztek, és nem várható egyetlen böjtöléstől, hogy maradéktalanul el is tűnjenek.

Előítéletek és félelmek
Nem kell attól tartanunk, hogy a szervezetünk a böjt alatt hiányt szenved valamiből. Bőséges tartalékokkal rendelkezünk fehérjékből, vitaminokból és ásványi anyagokból. Erőnk is belülről jön: az átállást követő második naptól ismét erőnk teljében fogjuk érezni magunkat.

A böjt semmiképp sem jelent éhezést, nem egyenlő a koplalással! A lemondás nem okoz semmilyen veszteséget, ellenben fokozza a teljesítőképességet és a jó közérzetet, elősegíti a gyógyulási folyamatokat. Hatására az agyban boldogság-hormon (szerotonin) szabadul fel, a vérből és az erekből kitisztul a lerakódott zsír és mész, a belekből a többnapos mérgező maradványok. A máj regenerálódik, a bőr kitisztul, a szem újra csillog, az íriszben azonnal láthatóak a tisztulás jelei. Az egész szervezeten a megújulás lesz úrrá. A szervezet kevesebb táplálékkal is beéri, gyorsabban jóllakunk.

forrás: atitoksikerkulcs.sph.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése