2013. november 5., kedd

Külföldinek tekintené az állam az általuk elüldözött magyarokat

Az illetékes szaktárca szerint az OEP külföldinek tekintené azokat a magyarokat, akik külföldön dolgoznak, és így ott szereznek biztosítást. Így az itthoni egészségügyi ellátásukat is kifizettetnék velük. A törvénymódosító javaslat ezzel - szerintük - a "rendszerben lévő lyukakat" hivatott betömni.
Nos, a "rendszerben lévő lyuk" egész pontosan ott van, hogy a nemzet jövőjét jelentő ifjúság nem boldogul a saját hazájában, és külföldre kényszerül! Az ezért felelős államvezetés pedig még utánuk is rúg egyet! Mit akartok elérni? Hogy soha ne jöjjenek haza?!
Munkát, megélhetést, boldogulást nem tud biztosítani az állam. Sarcolni, adóztatni, fizettetni - az megy! Mindennek tetejében pedig van képük olyat kimondani, leírni, netán törvénybe foglalni, hogy az elüldözött magyar fiatalok - külföldiek!
Mellesleg, nesze neked Európai Unió!
Juhász Pál


Magas összegről kaphat számlát a jövőben az a külföldön munkát vállalló magyar, aki itthon kíván gyógykezelést igénybe venni; ha valaki külföldön szerez biztosítást, az OEP ezentúl külföldinek tekintené – írja a Napi Gazdaság hétfői száma.

A külföldön munkát vállalók érvénytelen taj-kártyával igénybe vett kezeléseit a betegekkel fizettetné ki a szaktárca – olvasható a Napi Gazdaság hétfői számában.
A lapban egy még formálódó egészségügyi tárgyú törvénymódosító javaslatra hivatkozva közlik, hogy a tárca a “rendszerben lévő lyukakat” tüntetné el ezzel a lépéssel. A cikk szerint a tartósan külföldön dolgozók közül sokan nem is tudnak arról, hogy ki kell jelentkezniük a hazai egészségbiztosítási rendszerből, mivel egy másik tagállamban rendelkeznek biztosítással. Aki külföldön szerez biztosítást, úgy kell kezelni, mint egy külföldit, így EU-kártyával részesülhet előre nem tervezett ellátásokban, más kezelésben azonban nem.

Annak, aki már nem érvényes taj-kártyáját próbálja használni, a kezelés költségeit meg kell térítenie az egészségbiztosítási alapnak. A cikk szerint a szaktárca és az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) arról tájékoztatott, hogy több mint 30 ezren jelentkeztek ki a rendszerből.

(HVG)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése