2014. január 10., péntek

53 ember halt már meg kihülésben az idei télen – Sok marha meg várja a havat

“Ötvenháromra nőtt a fagyhalál áldozatainak a száma” – írta a Magyar Szociális Fórum január 9-én, csütörtökön. Majd így folytatta:
“A viszonylag enyhe időjárás dacára Magyarországon január elejéig 53-an fagytak meg ősz óta. December közepéig 26-an, december közepe és január 4. között pedig 27-en…

A december közepe óta elhunytak többsége saját fűtetlen otthonában fagyott meg.

Ősz és január 4. között összesen 19-en fagytak meg saját otthonukban, és további 19-en a szabad ég alatt. 15-en kórházba szállításuk közben, vagy azután haltak meg, mert már nem tudtak rajtuk segíteni…” (mszfszk.hu)


A Szabad Riport véleménye:

Ezzel szemben gazdagék meg várják a havat. – Durcásan néznek ki a jól fűtött luxus otthonaikból, siránkoznak, hogy nincs tél, jaj nem lehet síelni. – Szociális érzékük nulla, na lehet, hogy karácsonyra teleraktak egy cipősdobozt, az agyonhordott és ledobott holmijaikkal. – Inkább, mintha a szemeteskukába dobták volna, így azt hiszik, hogy tettek valamit a szegényekért. – De vajon mennyi tartós élelmiszer fér bele egy cipősdobozba? Hát, nem sok, úgyhogy azt nem is nagyon raktak bele.

De most januárban legnagyobb problémájuk az, hogy nem tudnak menni a hagyományos síelő túrákra. Mert te jó isten, enyhe az idő és felháborító, hogy nincs hó!

Ha mégis bejönne egy hidegfront, – ami a jelek szerint a hétvégére, vagy a jövő hét elejére be is következik, s az Időkép szerint 19-ére megjön a hó is, – a duplájára növekedhet a kihűléses áldozatok száma.

Tél kell az uraságoknak, hogy sportolhassanak? Talán olyan, mint tavaly március 15-én? – Nos én inkább a ködös, esős, de enyhe télre szavazok. – A szegényeknek nagyobb az esélyük a túlélésre.

Mekkora szégyen ez az országnak. Állampolgárai kihülésben elhunynak egy majdnem mediterrán télben. – A kormány, a rendszer, minden rezsicsökkentési propaganda ellenére, – még arra sem képes, hogy egy ilyen télen megvédje állampolgárait. – Mi lesz akkor később, amikor tömegesen indulnak be a kilakoltatások, s jön utána egy igazán kemény tél. – Tömeghalál?

SzRTI/ F.A.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése