2014. január 10., péntek

Belorusszia megadóztatja a munkakerülőket

Belorusszia pénzügyminisztériuma szociális osztályának vezetője, Szvjatlana Kretava elmondása szerint elkészült egy törvénytervezet, amely a nem dolgozó állampolgárokat kötelezi adófizetésre, ha egészségügyi vagy állami oktatási intézményeket akarnak igénybe venni. Anatol Tozik miniszterelnök-helyettes elmondta, ez az ország mintegy 445 ezer lakosát fogja érinteni, akivel mindeddig akármit is csináltak, életvitelszerűen élősködnek az állam szociálpolitikáján.
Belorusszia a munkakötelesség kiépítésének útján halad, ennek kezdeti szakaszában az állam a munkások helyzetének javítása mellett a munkakerülők számára fog hátrányokat felsorakoztatni.
A törvény gyakorlati bevezetésének még akadályai vannak, mert bonyolult meghatározni azoknak a körét, akire ténylegesen vonatkozna, (az adminisztrációnak meg kell tudni különböztetni, ki az, aki ténylegesen dolgozni akar, de átmenetileg nem talál munkát). Így a törvény további finomításokon fog átesni. Várhatóan 2015-ben kerül bevezetésre, - ez egyben az Eurázsiai Unióban elfogadott normákat is tükrözi majd, hiszen Belorusszia alapító tagállam.

http://www.hidfo.net/2014/01/10/belorusszia-megadoztatja-munkakeruloket

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése