2014. január 28., kedd

Kézlevágásra készül a horda!

Amint azt előre megjósolta, “baráti tűzbe” került Meggyes Tamás, Esztergom volt fideszes polgármestere, akit gyanúsítottként hallgatott ki a Központi Nyomozó Főügyészség.
A sokáig “érinthetetlennek” tartott parlamenti képviselő mentelmi jogát tavaly novemberben függesztette fel a Ház, az ügyészség pedig hűtlen kezeléssel gyanúsítja a korábbi esztergomi városvezetők életbiztosításával összefüggésben. Ez várható volt, miután a polgármestersége idején közpénzből kötött életbiztosításokkal összefüggésben két, hozzá hasonlóan biztosítás-kedvezményezett egykori alpolgármestere és az ügyletben döntő önkormányzati bizottság két volt tagja is gyanúsított már. Meggyes panasszal élt.
Az ügyet Meggyesnek még a mentelmi joga felfüggesztése előtti, a Népszavának adott nyilatkozata teszi érdekessé. Ebben érzékeltette, hogy az igazságszolgáltatásban politikai megrendelések érkezhetnek a “barátok” felől is. “Nem bújok a mentelmi jog mögé, (…) a hatóságok előtt is elmondom, hogy nem követtem el bűncselekményt, de még csak etikailag kifogásolhatót sem” – mondta. A két korábbi alpolgármesterről megírtuk, “érdemi, védekező” vallomást tettek. Bár Knapp János 5,4 millió, míg Németh József 2,2 millió forintot felvett az életbiztosításból még a 2010-es önkormányzati választás előtt, a botrány kirobbanása után visszajuttatták a pénzt, amit Meggyes egy adminisztrációs hiba miatt fel sem tudott venni.
Az, hogy a Fidesz a gazdasági és magánéleti botrányai ellenére évekig támogatott, védett Meggyesnek “elengedi a kezét”, azután vált egyértelművé, hogy a tavaly nyári tisztújításkor se elnök, se elnökségi tag nem lett az esztergomi pártszervezetben. Egyértelművé vált, hogy nincs politikai jövője a pártban, a szakítás oka pedig az lehetett, hogy a Fidesz számára politikailag vállalhatatlanná vált. Sokak szerint már 2010-es újraindulásakor is vállalhatatlan volt a jobboldali szavazók jó részének. Kihívója, a független Tétényi Éva kétharmados győzelmet is tudott aratni felette a polgármester-választáson. A helyi szóbeszéd szerint akkor még az biztosított “védettséget” neki a pártban, hogy “többet tudott a fiúkról, mint ők róla”.
Hogy azóta mi változott, nem tudni, mindenesetre pártja láthatóan nem engedi meg, hogy 2014-ben is induljon, és megossza a jobboldali voksokat. Sem választókerületi elnök, sem egyéni képviselő-jelölt nem lett, majd az esztergomi Fidesz elnöke úgy jelentette be, hogy Meggyes a teljes helyi kormánypárti frakcióval együtt kivonul a közéletből és nem indulnak a 2014. őszi önkormányzati választáson, hogy döntésükről csak nekik “felejtettek el” szólni. Most gyanúsítottá vált, az ellene meginduló büntetőeljárás pedig ha lehetetlenné nem is teszi a hírek szerinti független polgármester-jelölti ambícióit, az esélyeit nem növeli. Látványos fordulat, hogy a sorozatban botrányos ügyekbe, perekbe keveredő Meggyes mentelmi jogát átlagosan öthavonta próbálta kikérni az ügyészség az Országgyűléstől, mióta 2006-ban parlamenti képviselő lett – most először sikerrel, pedig ő nem is fordult szembe pártjával, mint például a földmutyit “borító” Ángyán József.
(Népszava)
Esztergom egykori kegyurát most látványosan meghurcolásszák-amit majd a “választások” utáni vélhető újrázásban a feledés jótékony homályába csomagolnak! De most a példastatuálás kedvéért, két és fél hónappal a “választások” előtt látványosan a deresre húzzák!Lássa a köznép, hogy ők bizony komolyan gondolják azt a kézlevágást.
Egy vesztes, piti, bukott kis csirkefogót beáldoznak!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése