2014. január 28., kedd

Több száz embert küld el az Electrolux

Megválik 200 dolgozótól a magyarországi Electrolux − értesült a Napi Gazdaság. Az információt lapunk kérdésére Gönczy Sándor, az Electrolux Lehel Kft. ügyvezető igazgatója is megerősítette: a nyíregyházi gyárban körülbelül ennyi fizikai dolgozónak jár le határozott idejű szerződése január 31-ével, ezeket nem hosszabbítják meg.
Az Electrolux jászberényi porszívógyára Gönczy szerint ezért nem elbocsátásról van szó, a lépést a vártnál alacsonyabb volumen és a korábbi hatékonyságnövelő beruházások indokolják. Az ügyvezető igazgató tavaly november végén 2013-ra mintegy 10 százalékos magyarországi termelésbővülést prognosztizált, e szerint 4,5 millió termék készült Jászberényben és Nyíregyházán. A volumen növekedése 200 fős létszámbővülést eredményezett a cégnél, ahol a tavalyi átlagos létszám 3600 fő volt.
Ma már visszafogottabbak a cég várakozásai, Gönczy szerint ugyanakkor gőzerővel zajlik az új termékek fejlesztése. Nyíregyházán februárban-márciusban befejeződik a régi termékek teljes cseréje (az elmúlt egy-két évben 13 új termék gyártása kezdődött el a magyar Electroluxnál). A jászberényi hűtőszekrénygyárban is megindult az új termékek fejlesztése, a gyártás várhatóan idén decemberben vagy jövő januárban startol.
(napi.hu)

Az illetékesek megemlíthetnék, hogy hány milliót is kapott a cég-állami támogatást-munkahelyteremtésre?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése