2014. február 3., hétfő

1 forint = másfél millió: így nyernek a politikusok a forintgyengülésen

Több képviselő is nagyot kaszálhat a forint gyengülésével – mikor válasszunk deviza-bankbetétet? Pintér Sándornak van a legnagyobb deviza-megtakarítása, 752 ezer eurója (bő 230 millió forint) és 761 ezer dollárja (több mint 175 millió forint). Németh Lászlónénak 15 722 eurója (közel 50 millió forintja) van. A lap szerint Papcsák Ferenc is 38 ezer eurót tart (ami több mint 1 millió forint).
A bankráció.hu csapata a politikusok példáján szemlélteti, mi a legnagyobb különbség a forint alapú megtakarítások és a devizabetétek között. Azt ugyan nem tudni, hogy a képviselők milyen forintárfolyamon szerezték be devizájukat, így megbecsülni se tudjuk, hogy mennyit nyerhettek a gyenge forinton, az azonban biztos: Pintér Sándor másfél milliót nyer, ha egyetlen egységet gyengül a forint az euróhoz és a dollárhoz képest.
Az euró forintárfolyama 2014-ben Akarsz spekulálni?
A forint alapú megtakarításokhoz képest egy devizabetét extra hozamot is hozhat, ha erős forint mellett vásárolunk devizát és akkor váltjuk vissza, amikor gyengül a forint – írja a Bankráció. Ha például 1 millió forintot teszünk félre euróban, amit még 300-as árfolyamon vásárolunk, akkor 4 százalékos extra hozamot (40 ezer forintot) tehetünk zsebre, ha 312 forintnál váltjuk vissza a megtakarításunkat. Egy deviza megtakarítás hozama tehát két részből áll, a normál kamatból és az árfolyam nyereségből/veszteségből.
A devizabetétek kockázata az árfolyamveszteség, ami azt jelenti, hogy a megtakarítás visszaváltásakor egy egység devizából kevesebb forintot tudunk vásárolni. Ha többet, akkor árfolyamnyereségről beszélünk. Épp ezért akkor érdemes devizabetétben gondolkodnunk, ha úgy hisszük: a forint árfolyama a jelenlegi szintnél is gyengébb lesz.
A jelenlegi 312 feletti árfolyamszint mellett tehát senkinek nem tanácsoljuk, hogy a váltóba rohanjon és elkezdjen valamilyen devizában megtakarítani – írja a Bankráció.
Bal-Rad komm: “Több képviselő is nagyot kaszálhat a forint gyengülésével”-de kik ezek a “politikusok”?
Nos hát ők azok, akik széjjelrabolták, kifosztották, elárulták Magyarországot!
Ők azok, aki a rendszerváltáskori 20 milliárd dolláros külső adósságunkat a hétszeresére duzzasztották, és közben elsikkasztották az ország vagyonának 95 százalékát!
Ők azok, akik a rendszerváltáskor megszüntettek másfél millió munkahelyet Magyarországon!
Ők azok, akik miatt félmillió magyar gyermek éhezik!
Ők azok, akik magyarok millióit taszitottak nyomorba és kilátástalanságba!

ŐK AZOK, AKIK ELÁRULTÁK MAGYARORSZÁGOT ÉS A MAGYAR NÉPET!
ŐK AZOK, AKIK MIKÖZBEN TÖNKRETTÉK AZ ORSZÁGOT, AGYONRA ZSÁKMÁNYOLTÁK MAGUKAT!
ŐK AZOK, AKIK RAJTUNK ÉLŐSKÖDNEK 24 ÉVE!
ŐK AZOK, AKIK TÖNKRETTEK BENNÜNKET!
ŐK AZOK, AKIK A MI KÁRUNKON GAZDAGODNAK!

DE ŐK AZOK, AKIK RETTEGNEK! ŐK-TŐLÜNK RETTEGNEK!

JOGGAL RETTEGNEK!

http://balrad.wordpress.com/2014/02/03/1-forint-masfel-millio-igy-nyernek-a-politikusok-a-forintgyengulesen/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése