2014. február 3., hétfő

Izrael megszállhatja a gázai-övezetet

Yuval Steinitz izraeli nemzetbiztonsági miniszter bejelentette, hogy ha az amerikai külügy miatt vakvágányra futnak a palesztin béketárgyalások, és a Hamász nem hagy fel az Izrael elleni rakétatámadásokkal, a zsidó hadsereg lerohanja a gázai-övezetet.
A kirohanásnak az volt közvetlen előzménye, hogy John Kerry amerikai külügyminiszter bejelentette, szó lehet Izrael bojkottálásáról is, ha a palesztin-izraeli konfliktus nem ér véget. Azt követőn Steinitz agresszív háborús retorikába kezdett, mondván, hogy Kerry a béketárgyalások során "fegyvert fog a zsidó állam fejéhez", és az amerikai külügy a palesztin felet segíti pozícióinak erősítésében.
Ilyen egy sarokba szorított, veszett kutya reakciója. Izrael nem tűri, hogy az amerikai külügy emberként kezelje a palesztin képviselteket is, mivel csak saját agressziójának igazolására akar felhasználni bármiféle tárgyalásokat a határok rendezésére vonatkozóan. Ha a közvetítő fél nem fogadja el az Izrael által folytatott nyílt etnikai tisztogatást és katonai terjeszkedést, Izrael nem fogadja el a tárgyalási folyamat eredményét, bármi legyen is az.

http://www.hidfo.net/2014/02/03/izrael-megszallhatja-gazai-ovezetet

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése