2014. február 13., csütörtök

Merénylet áldozata lett egy ukrán bíró

Ukrán rendőrségi jelentések szerint ismeretlen fegyveresek agyonlőttek egy bírót, aki korábban több felforgatót is házi őrizetre ítélt a Kijevben kezdődő zavargásokat követően. Alxander Lobodenkot a főváros központi részén, saját otthona mellett támadta meg két fegyveres. Az elkövetők többször hátba lőtték, egyik lövés a gerincét érte. A támadást követően már hiába került a közeli kórház intenzív osztályára, Lobodenko ma hajnali 2 órakor életét vesztette.
A rendőrség által indított eljárás kezdetén azonnal egyértelművé tették, hogy Lobodenko bírói munkája miatti bosszúból elkövetett támadásban vesztette életét. Azt nem lehet tudni, melyik ügy miatt, hiszen az igazságszolgáltatás részeként számos felforgatót ítélt el tavaly óta.
Az egyik legfrissebb eset két Európai Unió párti aktivista elítélése volt, akik megpróbáltak betörni a városháza épületébe egy nagyobb tüntetés alkalmából, kiszabott büntetésük két hónap házi őrizet volt.
A gyilkosságot követően Janukovics elnök rendeletet hozott a bírák és családjaik fokozott védelméről. Az Európai Uniónak semmi sem drága, a fizetett felforgatók gyújtogatásokat, rendőrgyilkosságokat követően atomerőművek felrobbantásával is fenyegetőztek, most pedig a bírói hatalmat próbálják megfélemlíteni.
Alexander Lobodenkonak az igazság töretlen képviselete miatt kellett meghalnia. Munkája során hazáját, a népet szolgálta a bűnözőkkel és fizetett felforgatókkal szemben. A támadás módja a legaljasabb, emberalatti módon elkövetett orvgyilkosság, a támadókban annyi tisztesség nem volt, hogy tettük előtt felfedjék kilétüket, s áldozatuk szemébe nézzenek. Nem is tehették volna ezt meg, hiszen ők is tisztában vannak vele, hogy a hazugságot, a pusztítást, az emberalatti gonoszt képviselik az igazság és rend ellenében. A gonosz pedig el fogja nyerni méltó büntetését. Ha nem a világi igazságszolgáltatástól, majd Isten keze által.


http://www.hidfo.net/2014/02/13/merenylet-aldozata-lett-egy-ukran-biro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése