2014. május 21., szerda

A nyugat pusztítása Szlavjanszkban

A dél-kelet ukrajnai Szlavjanszk egyike volt azoknak a településeknek, ahol elsőként kezdődött meg az atlantista puccs által hatalomra juttatott kijevi kormány megtorlóakciója. Szlavjanszk volt az első település, ahol Kijev az ukrán hadsereg háttérben tartása mellett először vetett be amerikai zsoldosokat a civil lakosság ellen. A magán katonai vállalatok fegyveresei a korábban már Afganisztánban, Irakban, Líbiában látottaknak megfelelően jártak el, nem kímélték a civileket sem. Családok életei romokban hevernek, mert az amerikai fegyveresek megjelenésével civil célpontok is tűz alá kerültek, hogy a lakosság ellenállását megtörjék.
A nép ellenállását megtörni nem sikerült, - bár Szlavjanszk környéke továbbra is háborús övezet, mára az egykori Donbasz régió különálló országot szervez meg, Donyecki Népi Köztársaság néven. A pusztítás nyomai azonban még jó darabig láthatóak lesznek, a helyi lakosok mindig emlékezni fognak arra, milyen, amikor a nyugat beavatkozik egy független nép életébe.
Hídfő.net | Szlavjanszk
Hídfő.net | Szlavjanszk
Hídfő.net | Szlavjanszk
Hídfő.net | Szlavjanszk

http://www.hidfo.net/2014/05/21/kepriport-nyugat-pusztitasa-szlavjanszkban



Szlavjansz-Kramatorszk-térségében tegnap a már megszokott ritmusban zajlott az élet.

A térség lakói tették a dolgukat, a Luhanszki és a Donyecki Népköztársaság erői pedig tüzérséggel lőtték a bekeritett kijevi csapatokat. Késő estére sikerült néhány elfogott rádióadásból megtudniuk a milicistáknak, hogy a Karacsun-hegyen összezsúfolódott latorkülönitmények a saját veszteségeiket sem tudják már pontosan számontartani, mert a rablóbanda egyedei keverednek egymással a folyamatos menekülés közben. Igy aztán a csoportok parancsnokai egymást kérdezgetik rádión, hogy melyik bandafőnöknél hány egyén lelhető fel. A közölt létszámhoz még hozzáadnak tiz százalékot, és az igy kijött eredmény a körülbelüli létszám.
A tegnapi-késő esti létszámellenőrzés igy is eléggé elkeseritette a gruppenführereket, mert az összesitésük szerint legalább harmincöt csordatag már nem veszi majd fel a zsoldot.
Ám még egy nagy veszély leselkedik rájuk-a Népi Milicián kivül.
Nagyon meleg az idő, és sok a begyűjtetlen halottjuk a hegyen szerte-széjjel. (Este nyolc óra tájban két helikopter két alkalommal is le tudott szállni a hegyen, és el tudott szállitani jónéhány sebesültet.)
Ez a sok begyűjtetlen holttest már az önvédelmiseknek is gondot kezd okozni. Egészségügyi problémát kezd jelenteni.
Szlavjanszkban tegnap kisebb pánikot okozott, hogy egy a hegyről kilőtt gránát megrongált egy gázvezetéket a városban.
gáz
A lakosság értékeiben is egyre nagyobb károk keletkeznek-elsősorban is a kertvárosi részeken. Igen sok lakóház és gazdasági épület sérül meg a belövések nyomán.
belövés1belövés3belövés2belövés4belövés5bel6bel7A mai nap is hasonlóan kezdődött. A Népi Milicia önkéntesei újabb és újabb útzárakat létesitenek,
hiszen a kijevi hiénahatalom újabb és újabb csapatokat vezényel a térségbe. Nagyon szeretnék a körbezárt latorbandákat fölmenteni-még mielőtt teljesen fölmorzsolódnak.
vonul
Közben Donbasszban élénken foglalkoznak Döbrögink legutóbbi, Ukrajnával-ill a Kárpátalján élő magyarokar érintő két beszédével. Ők ott nem neheztelnek rá-Kijevvel ellentétben.
képУкраина с разочарованием воспринимает высказывания премьер-министра Венгрии Виктора Орбана о необходимости предоставления автономии этническим венграм, проживающим на территории Украины, говорится в заявлении МИД Украины.
Премьер-министр Венгрии Виктор Орбан возобновил свои призывы о необходимости предоставления автономии этническим венграм, проживающим на территории Украины. Согласно его заявлению, Украина не может быть ни стабильной, ни демократической, если она не предоставит меньшинствам, в том числе и венграм, их права. В частности, это двойное (венгерское) гражданство, коллективные права и автономия.
Украинская Хунта может написать в Гаагу и поныть там.
Tegnap pedig már a lányok és asszonyok is szolálatba álltak Donbassz-a Haza védelmére.

https://www.youtube.com/watch?v=gdZpqvPfGfc
(Szveta+B-R )

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése