2014. május 21., szerda

Ma délben kezdődött (moszvai idő szerint) Harkovban egy nődemonstráció!


A háború és az azzal járó pusztitás és halál ellen tiltakoztak, szülőföldjük és hazájuk,-Donbassz-gyermekeik és szeretteik védelmében.
nő1
Követelték a Donbassz földjét taposó idegen megszállók azonnali távozását, és általános demokratikus jogaik gyakorlását.
nő2
Tiltakoztak a fasizmus és a nácizmus erőszakos terjesztése és terjedése ellen, mint ahogyan elitélték az odesszai és mariupoli genocidiumot. Felemelték hangjukat az ukrajna más területein megesett oroszellenes atrocitások és lincselések ellen, valamint a tettesek és felelősök kézre keritését és igazságszolgáltatás általi felelősségre vonásukat.
nő3
Elitélték a Majdant és a kijvi puccsot, és az erőszakkal hatalomra jutott maffiahatalmat, és az azt támogató külföldi latorállamokat és szövetségeket.
hark6
A demonstráción kifejezésre juttatták azon meggyőződésüket, hogy Donbassz orosz föld, és követelték Ukrajna és Oroszország testvéri viszonyának helyreállitását. Az ukrán népet testvérnépnek nevezték! Felszólitottak továbbá a vasárnapi “választási komédia általános bojkottjára”-hangoztatva, hogy Ukrajnának van legitim megválasztott elnöke.
hark1
A demonstráció kezdetén több kisbusszal, hirtelen állig felfegyverzett martalóc jelent meg, ám a demonstráló nőket ez inkább csak bőszitette, mint megijesztette!
hark9
A horda pedig nem mert cselekedni a nekik szemmel láthatóan nem tetsző felvonulás ellen, mert az bizony rájuk nézve életveszélyt jelentett volna.
hark5
“Marsarutkáik” rendszámtábláit szorgalmasan fotózták, mint ahogyan a felismerhető ábrázatú martalócokat is.
rsz
A demonstráció végülis délután négy órakor-magyar idő szerint 2-kor-rendben véget is ért.
(Vitya B-R )

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése