2014. május 21., szerda

Sok közfoglalkoztatott bukásra áll


Csaknem négyezer olyan közfoglalkoztatott van, aki a téli képzés keretében még nem szerezte meg bizonyítványát, így pótvizsgára kényszerül – írja a Magyar Nemzet.
 v
“Felzárkóztatás” közmunkaprogramban!  De akkor mi zajlik a tankötelezettség körül?
A legtöbben az OKJ-s képzéseket és a gépjárművezetői vizsgát nem abszolválták, a pótvizsgára három hónapjuk van. A résztvevők főként motorfűrészkezelő, konyhai kisegítő, targoncavezető, térkőburkoló, házi betegápoló, zöldség- és gyümölcsfeldolgozói bizonyítványt szereztek.
padtárs
A téli képzéseket 99 607 embert kezdte el, 95 ezren járták végig a tanfolyamokat, akik mindössze négy százalékának, 3740 embernek nem sikerült a vizsgája elsőre.
Április 30-ig a képzést végigjárók 90 százaléka 86 040 ember szerzett bizonyítványt, 26 253-an betanító, 17 223-an OKJ-s, 258-an hatósági képzésen, további 103-an pedig felzárkóztató képzésen vizsgáztak.
meló meló“Bizonyitvány” a zsebben!
(hir24)
Bal-Rad komm: “…a képzést végigjárók…”-nem inkább végigülő-melegedők?
Egyszóval: motorfűrészkezelőkből, konyhai kisegitőkből (répás szendvics csinálókból) térkőlerakókból, krumlipucolókból, meg targoncavezetőkből már van kinálat. Csupa versenyképes szakma!
Már csak munka kellene!
Lesz az is-közmunkában. Mint eddig!
De akkor mi szükség volt a képzésre? Amikor eddig is tizezerszám vezényelték a motorfűrészhez meg a térkőlerakáshoz értőket közmunkákra!
Hacsak a “viselkedéstréning” miatt nem! De a honi bűnügyi krónikákat elnézve, ez a tananyag valahogy nem ragadt meg a “nebulók” fejében! (Nekik a továbbképzés a börtönökben zajlik tovább.)
Viszont jónéhány milliárdot erre a “programra” is sikerült elszórni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése