2014. május 21., szerda

A nyugat vadászik az orosz helyszíni tudósítókra Ukrajnában


Elfogták a Russia Today helyszíni tudósítóját Mariupolban, mikor egy a Nemzeti Gárda által őrzött ellenőrzőponton akart átjutni. Graham Phillips a Nemzeti Gárda részéről különböző keresztkérdéseknek volt kitéve - a gárda emberei elsősorban a krími népszavazásról kérdezték, valamint más, olyan kérdéseket tettek fel, amelyről meg tudják állapítani, hogy "kelethez, vagy nyugathoz" tartozik. Még telefonon tudta értesíteni munkatársait a történtekről, majd megszakadt vele a kapcsolat. Az Egyesült Királyság már kifejezte, hogy készen áll segítséget adni (az újságíró brit állampolgár).
Mikor a Nemzeti Gárda elfogta az újságírót, közölték vele, hogy azonnal elengedik, ha hajlandó minden általa rögzített kép- és hanganyagot törölni, amit az útzár környékén vett fel. Ekkor Phillips még értesíteni tudta munkatársait. Mivel a rögzített anyagot nem volt hajlandó törölni, az UBSZ emberei elfogták, hollétéről pedig azóta nincsenek hírek.
Hídfő.net | Graham PhillipsÉletét kockáztatta, hogy áttörje a hazugság blokádját - vérdíjat tűztek ki az elfogásáért
Korábban a Jobb Szektor 10000 dollár fejpénzt tűzött ki az orosz média helyszíni tudósítóinak elfogásáért, - a hirdetmény szerint azonnal fizetnek, ha valaki Ukrajna területén elfog és átad nekik bárkit a listán szereplő személyek közül. Graham Phillips rajta volt ezen a listán, így kérdéses, hogy a Nemzeti Gárda nem amiatt ejtette-e fogságba, mert a Nemzeti Gárda gerincét a frissen besorozott Jobb Szektor tagjai alkotják.
A nyugatiak zsoldosai és a Jobb Szektor vadásznak az orosz média Ukrajnában működő helyszíni tudósítóira, - az általuk közölt listán főként olyan személyek szerepeltek, akik nyugati állampolgárok, és az orosz médiával együttműködve angol nyelven tudósítanak valamelyik orosz média nyugati ágában. Ez nélkülözhetetlen eleme annak, hogy fenntartsák az ukrán helyzet számukra kínos eseményeivel kapcsolatban a médiacsendet. A nyugati média hazugságokat, valamint elferdített híranyagokat közöl, különösen a dél-kelet-ukrajnai történésekkel kapcsolatban, mert a nyugati hatalmi tömb műve az ukrán felforgatás. Az orosz média ezzel szemben hiteles helyszíni tudósításokat ad, nyugati munkatársaiknak köszönhetően az Egyesült Államokban és Nagy-Britannia területén. Emiatt kerültek célkeresztbe egyes újságírók.
Korábban a kijevi forradalom során is az orosz média helyszíni tudósítóit érték a támadások. Nem egy esetben mesterlövészek lőttek rájuk, - mint kiderült, a NATO lövészei működtek a városban. Eközben az ukrán híreket elferdítve közlő nyugati média emberei szabadon mozognak az országban. Az Index tudósítói a Donyeck régióban nem voltak kitéve mesterlövészeknek, de a Nemzeti Gárda se töröltette velük a felvételeket. Látható, hogy a nyugat már a kezdetektől információs blokád alá vette Ukrajnát. Az európai lakosság módszeresen meg van fosztva a hiteles beszámolóktól, hogy a fővonalú média a helyi lakosokat könnyűszerrel démonizálhassa, terroristának nyilváníthassa.

http://www.hidfo.net/2014/05/21/nyugat-vadaszik-az-orosz-helyszini-tudositokra-ukrajnaban

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése