2014. május 15., csütörtök

Az európai cégek követelik a Moszkva elleni szankciók enyhítését

A Vedomosztyi orosz napilap szerint a Gazprom európai partnerei meggyőzték az Európa Tanácsot, hogy ne helyezzék a szankcionált személyek listájára Alexej Millert, a Gazprom vezérigazgatóját. Az európai gáz- és olajvállalatok vezetői követelték a vezető politikusoktól, hogy utólag módosítsák a döntést, miszerint a Gazprom vezérigazgatója is a szankciós listára kerülne, így megtiltanák az Európába beutazását. A céges vezetők amiatt követelték ezt, mert a Washington által felkorbácsolt hisztéria alábbhagyásával a politikusoknak szembesülnie kell a gazdasági realitásokkal, vagyis, hogy a Gazprom-igazgató beutazásának tiltása ellehetetleníti azokat az együttműködéseket, ami számos európai nagyvállalat stabil működését is biztosítja.
Hídfő.net | Alekszej Miller
Pontosan erre hívtuk fel a figyelmet, amikor Angela Merkel német kancellár kijelentette, hogy Európa támogatja az amerikai szankciókat Oroszország ellen. Akkor már tudható volt, hogy a hangzatos politikai megnyilvánulás után a céges vezetők sorban keresik meg a vezető politikusokat, akiknek egyébként semmilyen hatalom nincs a kezében, ha a nagyvállalatok nem állnak a hátuk mögött. Márpedig nem fognak, ha a politikus olyan intézkedéseket hoz, ami a profitot drasztikusan csökkenti és ellehetetleníti az üzleti együttműködéseket.
A Vedomosztyi napilap szerint az Alekszej Miller szankciós listáról eltávolítását követelő cégek közt vannak a legnagyobb német, francia és olasz olajvállalatok. Ezek a vállalatok egyelőre nem kommentálták a lap értesüléseit, ami nem is meglepő, elvégre nem a napi politikában vesznek részt, hanem üzleti tevékenységet folytatnak. Az európai politikusok pedig csak annyira tényezők ebben az üzleti tevékenységben, hogy akadályozzák vagy elősegítik a profitmaximalizálást. Jelen esetben akadályozzák, vagyis Alekszej Miller el lesz távolítva a szankciós listáról. Ha ez nem történik meg, a nagyvállalatok sorban megvonják támogatásukat az európai politikusoktól, akik alól így kicsúszik a talaj és beköszönthet az "Európai Tavasz". A népek már kijózanodtak az "amerikai álomból". Most eljött annak az ideje, hogy az amerikai álmot Európára erőltető politikusok is kijózanodjanak. Van szankció - nincs kampánypénz, vagy nincs szankció - van kampánypénz. Ez a két lehetőségük van.

http://www.hidfo.net/2014/05/15/az-europai-cegek-kovetelik-moszkva-elleni-szankciok-enyhiteset


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése