2014. május 15., csütörtök

Új kábítószer terjed Magyarországon - eszméletvesztés és halál a mellékhatás

Új kábítószer terjed Magyarországon - eszméletvesztés és halál a mellékhatás
Új típusú kábítószer jelent meg Magyarországon és terjed a fiatalok körében, - az anyagra úgy találtak rá a hatóságok, hogy több tizenéves rosszul lett tőle, eszméletét vesztette, és volt, akit a kiérkező mentőknek kellett újraéleszteniük. Az anyagot állítólag iskolák, pályaudvarok közelében árulják. A szer rövidesen rákerül a tiltott pszichoaktív anyagokat tartalmazó, úgynevezett C listára.
A rendőrség az utóbbi egy hónapban több mint 80 esetben mutatta ki az anyagot tizenéves diákoknál, amihez rendszerint az iskolák közelében jutottak hozzá ismeretlenektől. A kábítószert kipróbáló fiatalok közül többen elveszítették eszméletüket az anyag hatására, eddig egy valakiről tudnak, akit újra kellett éleszteni. Esetében az anyag hatása addigra teljesedett ki, mire már egy ideje nem volt eszméleténél és a mentőautó szállította a kórház felé. Ha ott és azonnal nem kap szakszerű ellátást, mostanra halott lenne, és az iskola mosdójában találják meg.
A toxikológiai vizsgálatok során megállapították, hogy a szer kizárólag szintetikus anyagokból készül, de hatásairól nem sokat tudnak, az áldozatok beszámolóinak kivételével.
A Nemzeti Drog Fókuszpont korábbi felméréseiből kiderült, hogy Magyarországon a fiatalok több mint negyede rendszeresen használ valamilyen kábítószert. A szervezet egy felmérése szerint a 16 éveseknek mintegy 29%-a (fiúk, lányok esetében eltérő adat) fogyasztott már valamilyen illegális tudatmódosító szert, amibe a halucinogén gombák, egyéb opiátok is beletartoznak.
Hídfő.net | Kábítószer-használatNem csak a kábítószer, a gyógyszerezés is "menő" lett
Magyarországon a rendszerváltást követően terjedt el ilyen brutális mértékben a kábítószer-használat, ami a nyugati dekadenciához igazodással fokozatosan egyre nagyobb mértékben jelent meg. Mostanra a fiatalok körében általánosan elfogadottnak számít a drogozás. Ez egy teljes kieső generációt jelent, aminek az önpusztító életformája miatt hosszú távon csak problémái lesznek az egészségével és szellemi teljesítőképességével. Ez jutott nekünk a nyugatból - egy külföldre menekülő generáció, és egy itthon maradó züllött nemzedék, ami alkalmatlan az ország újjáépítésére. Egy generáció, ami bódulatában könnyen megvezethető, átverhető. Ilyen társadalomra van szüksége a nyugatnak, ami nem akar egészséges, életerős nemzeteket látni, csak profittermelő ökröket.
A drogozás ellen nem csak törvényekkel és szabályozással lehet tenni. Ne várd, hogy az állam megoldja helyetted a problémát! Ebben a 18 éves alatti korosztálynak is hatalmas felelőssége van. Drogozni nem menő. Drogozni dekadencia és önpusztítás. Aki a környezetedben kábítószert használ, az nem "menő", hanem egy alja söpredék, ami azon felül, hogy magát pusztítja, a társadalom ellen követ el bűncselekményt. Akadályozd meg az önpusztítást!

http://www.hidfo.net/2014/05/15/uj-kabitoszer-terjed-magyarorszagon-eszmeletvesztes-es-halal-mellekhatas

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése