2014. május 15., csütörtök

Litvánia betiltja az energiaitalok értékesítését a fiataloknak


Megszavazta a litván parlament, hogy betiltják az energiaitalok kiskorúak számára történő árusítását, - a jövőben a 18 éven aluliak nem juthatnak hozzá energiaitalokhoz, a törvényjavaslatot 96 képviselőből 88 támogatta. Az egészségügyi szaktárca tagja, Almantas Kranauskas elmondta, hogy az energiaitalok rendszeres fogyasztása magas koffeintartalmuk miatt hamar függőséget alakít ki, hiperaktivitást okoz, különösen a fiatalok esetében. Emellett az is érvként hangzott el, hogy az energiaitalok fogyasztása kábítószerek kipróbálására késztetheti a fiatalokat.
Hídfő.net | Energiaital, a Nyugat szemete
A fiatalság egészségét óvó intézkedés meghozatalakor a liberálisok újra a gazdasági hatásokra hivatkozva akarták aláaknázni a törvény beiktatását. Eugenijus Gentvilas amiatt ellenezte a javaslatot, mert annak "negatív következményei lesznek a szénsavasüdítőital-ágazatra." A liberálisok szerint a fiatalok függőségtől megóvása profitcsökkenéshez vezet, ami elfogadhatatlan.
Országoktól, kultúráktól függetlenül mindig a liberális politikus az, aki a nép egészséges életvitelének fontossága elé a profitot helyezi. Ugyanez a liberalizmus vezetett oda, hogy a fiatalok harmada használt már kábítószert, rengeteg fiatal kábítószerfüggő, vagy valamilyen más módon ássa alá saját egészségét. A liberalizmus, ami nemkívánatossá vált Európában, és a jövőben végleg száműzve lesz az európai kultúrából, mint a hanyatlás jele, a nyugat szemete, a népeket megrontó dekadens létszemlélet.


http://www.hidfo.net/2014/05/15/litvania-betiltja-az-energiaitalok-ertekesiteset-fiataloknak

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése