2014. május 15., csütörtök

Donyeck ultimátumot adott a kijevi rezsimnek

Ultimátumot adtak a kijevi rezsim fegyvereseinek a donyecki népi milíciák, bejelentették, hogy ha a kijevi csapatok nem vonulnak vissza a Donyeck régióból 24 órán belül, erővel szorítják ki őket. A Donbassz régió önvédelmi alakulatainak vezető-helyettese a Ria Novosztyinak nyilatkozott: "Ha a páncélosokat nem vonják vissza, az útelzárásokat nem távolítják el, van elég erőm és eszközöm - a vezető ma adott felhatalmazást -, hogy elpusztítsam és felégessem valamennyit. A felderítő és szabotázs csoportok készenlétben vannak, többeket már eddig is úgy kellett visszafogni".
Hídfő.net | Donyeck ellenőrzőpont
Szergej Zdriljuk, a népi milíciák vezető-helyettese 24 órát adott, hogy Kijev visszavonjon minden katonai erőt a régióból. Az ultimátum az ukrán katonákra is vonatkozik, - aki egy nap elteltével még mindig a térségben van, az vagy átáll, vagy árulónak és a nép ellenségének nyilvánítják. Sokan az ukrán csapatok közül mostanra bejelentkeztek a milícia vezetésénél és leadták fegyvereiket.
Donyeck referendummal döntött az Ukrajnából kiszakadásról és független államnak nyilvánította magát. A kijevi fegyveresek, akik a 24 óra leteltét követően még mindig az ország területén vannak, idegen megszálló csapatok, - a Donyecki Népköztársaság fegyveresei pedig szabadságharcosokként saját hazájukat védelmezik.

http://www.hidfo.net/2014/05/15/donyeck-ultimatumot-adott-kijevi-rezsimnek





A “nemzeti” gárda névre keresztelt latorhorda ma beismerte, hogy “ismeretlen fegyveresek” a horda keleti operativ parancsnokát elkapták, és ismeretlen helyre hurcolták.
lebegyev
Jurij Lebegyev ezredest május 12-én este, napi szolgálatának leteltével-hazafelé tartva-eddig azonositatlan fegyveresek tartóztatták fel, és “kérték meg finoman, hogy ugyan tartson már velük”! Az ezredes pedig hajlott a szives invitálásra.
Jurij Lebegyev a Krimben szolgált a félsziget hazatérése előtt az ottani belügyi csapatok parancsnokaként, és a félsziget csatlakozása után szegődött a kijevi junta fegyveres-tehát népellenes-szolgálatába.
Fölkutatására a puccsista horda igen nagy erőket mozgositott, de egyelőre fogalmuk sincs a colonel hollétéről. Viszont meglehetősen erős bajseljtelmek gyötrik őket az ezredes egészségi állapotát, és testi épségét illetően. Sejtelmeiket táplálja az utóbbi héten történt váratlan-és eddig tisztázatlan-haláleset, amikoris Andrjuscsuk néhai mariupoli rendőrparancsnokot fölakasztva találták meg a város repülőterének egyik szegélyező fasorának tölgyfáján.
Ő is ezredes volt, és ő is kivivta a donbassziak haragját!
A Lebegyevet kutatók most félve nézegetik a helyi térképeket: vajon hol van a környékben még általuk eddig meg nem nézett tölgyfa?


http://balrad.wordpress.com/2014/05/15/donbasszban-ismet-nagy-hal-akadt-horogra/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése