2014. június 2., hétfő

Donbassz lakói közül a haditechnikában kevésbé járatosak furcsa jelenségekre figyeltek fel az utóbbi időkben.

A terület fölött elhúzó repülőgépek mintha csillagszórókat dobálnának magukról lefelé. Szórják magukról másodpercenként a “szikrákat”-amik aztán elég sokáig hullanak alá az égből. Mit valami csillagösvény.
De fölvilágositották őket a vájtfülűek, hogy ez a félelem “csillagösvénye”. Elterelő gyertyákat szórnak szét maguk körül, amelyek hője magához vonzza a vállról inditható légelháritó rakétákat, amelyek az utóbbi időkben megjelentek az önvédelmi miliciák kelléktárában.

Az önvédelmisek körében csak “швейные машинки-varrógépek” becenévvel illetett szerszámok rettentő kárt, és borzalmas félelmet idézett már elő a kijevi hiénahatalom latorhordájánál.
Nem is csda, hiszen eddig egy hét leforgása alatt megtizedelték a dicstelen banda helikopterállományát, és a “nemzethy” gárda vadiúj főparancsnokát is kiiktatták. Ráadásul egy vadászgép és egy drón is a “varrógépek” áldozatává vált.
Egy hete már, hogy Donbassz önvédelmi erői folyamatosan szerelik fel “varróműhelyüket ezekkel a varrógépekkel”, és szakavatott “varrómesterek” gondoskodnak is a hatékony működtetésükről.
Az eredmény frenetikus. A kijevi latorhatalom légiereje szinte teljes mértékben igyekszik elkerülni Donbassz egét.
Persze azt ne kérdezze tőlünk senki, hogy miért éppen a “varrógép” névvel illetik az önvédelmisek ezt a szerszámot. A katonai szleng eléggé furcsa logikával kereszteli el a technikát.
Ilyen logika mentén lett a GRAD tipusú rakéta sorozatvető is Katyusa. Ami ugye női név. Szabad gondolkodásmódban egy szép orosz lány.

https://balrad.wordpress.com/2014/06/02/varrogepek-donbassz-foldjen/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése