2014. június 2., hétfő

Terrorbombázás Luganszkban

Legalább 5 civil vesztette életét abban a légicsapásban, melyet ma helyi idő szerint 16:00-kor hajtott végre a Kijevhez hű ukrán légierő. A Szu-25-ös csatarepülőgép "kazettás bombát" dobott a luganszki központi adminisztráció épületére. Ez olyan légibomba, mely nagy számú kisebb robbanótöltetet tartalmaz, melyeket a levegőben szétszór, hogy egy meghatározott nagyságú területen fejtse ki pusztító hatását. Ezt a bombatípust nagyobb területen szétbontakozott élőerő és gyengén páncélozott célpontok ellen használják. Valószínűleg azért választották a központi adminisztrációs központot célpontként, hogy az ott esetleg nagyobb számban lévő civileket és felkelőket elpusztítsák. Kijev természetesen tagadja a harci repülőgépének bevetését és a bombázást. Az épület a robbanások következtében tüzet fogott, jelenleg a bennrekedt civileket próbálják kimenteni a helyi tűzoltók.
https://www.youtube.com/watch?v=qzYBnKt0phc
A robbanás egy köztéri kamera felvételén

https://www.youtube.com/watch?v=ofeZ-P_P0eA
Luganszk városa közben barikádokat emel és felkészül a feléje mozgó, páncélosokkal ellátott kijevi csapatok szakszerű fogadására. Páncéltörő fegyverekkel is rendelkeznek, valamint a tegnapi nap folyamán elfoglalták a Luganszk Lőszer Üzem épületeit is, melynek során nagyobb mennyiségű hadianyagot zsákmányoltak. Saját állításuk szerint készen állnak egy hosszabb ostrom megvívására is.


http://www.hidfo.net/2014/06/02/terrorbombazas-luganszkban


 Amerika ezt már eljátszotta egyszer Európában-Jugoszlávia esetében! Egy történelem nélküli latorállam bűnszövetségben gyilkolt európai embereket saját hazájukban. Pusztított el történelmi értékeket galád céljai érdekében. A NATO és az EU latorszövetségek most Újoroszországban teszik ugyanazt. Vér, halál, szenvedés, pusztulás!

https://www.youtube.com/watch?v=x4Q0_uUWCHc
https://www.youtube.com/watch?v=byba1XT3f4k

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése