2014. június 2., hétfő

Sikertelen gyilkossági kísérlet Új-Oroszország vezetője ellen

Az éjszaka folyamán sikertelen merényletet követtek el Pavel Gubarev, az Ukrajnából kiszakadó, Új-Oroszország néven egyesülő régiók vezetője ellen. Gubarev abban az épületben tartózkodott, ami hónapok óta a felkelő erők főhadiszállása, az elszakadó régiók vezetőinek tanácshelye, és emiatt gyakorlatilag Gubarev lakhelyévé vált az utóbbi hónapokban. Az épület kilencedik emeletét gránátvetővel vették célba, a támadók feltehetőleg pontos információval rendelkeztek arról, hogy a vezető rendszeresen ott tartózkodik. 
Egyes információk szerint a felkelők vezetőjét a támadás előtti estén testőrei biztonságos helyre menekítették, mert információhoz jutottak a készülő merényletről.
Hídfő.net | Pavel Gubarev
Pavel Gubarevet március 31-én nyilvánították népi kormányzóvá a felkelők, és nyilvános esküt tett, hogy a nép védelmezőjeként harcol az országot kisajátító oligarchák ellen. Azóta a nyugati zsoldosok számára elsődleges célpont lett. A sikertelen merényletet követően az Újoroszország párt és a függetlenedő régiók vezetői számára új tanácsközpontot rendeztek be egy biztonságos helyen, de a megkezdett munkát tovább folytatják.

http://www.hidfo.net/2014/06/02/sikertelen-gyilkossagi-kiserlet-uj-oroszorszag-vezetoje-elle

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése