2013. augusztus 27., kedd

“Hitelesek” demonstrációja a pesti nagykörúton! A kapitalizmus ellen is tüntetnek

Nagyjából ugyanannyi a rendőr, mint a tüntető. A tiltakozást reggel hétkor kezdték, és azt tervezik, hogy délig minden bank előtt megállnak majd a Nagykörúton.
A devizahitelesek kártalanításáért tüntet több csoport a Nagykörúton. A tüntetők reggel hétkor kezdték a tiltakozást. A szervezők között van a Koppány Csoport, valamint a Nem adom a házamat mozgalom.
Tudósítónk a helyszínről azt jelentette, hogy a tüntetők jelentős rendőri kísérettel vonulnak végig a Nagykörúton. A külső sávban 10-15 rendőrautó áll, és a tiltakozók rendőri felvezetéssel vonulnak. A terveik szerint minden bank előtt megállnak majd, és „Gyilkosok”, „Uzsorások” feliratú cetliket ragasztanak fel a bejáratokra. Az egyik tüntető a tudósítónknak azt mondta, nemcsak a devizahitelesek, hanem a kapitalizmus ellen is tüntetnek.
Ahogy halad a menet, egyre több járókelő megáll, és nézi a tüntetőket.
(Forrás:Origo)


2013.08.27. Budapesti banknevelés


A meghirdetett banknevelő eseményt végrehajtottuk - rendőri kíséret mellett. Reggel 6:30-kor gyülekeztünk a Boráros téren, majd 7:00-kor a rendőrökkel elindultunk a banknevelésre. A Petőfi híd pesti hídfőjénél (Blaha felé jobb oldalon) a K&H banknál kezdtük a nevelést, majd végighaladtunk a Nagykőrúton kihangosítással, a járókelők tájékoztatásával egészen a Jászai Mari térig, közben minden bank megkapta a "tájékoztatást".

Mivel bankjaink a gyakorlat és tapasztalatok szerint többszöri megkeresésre sem reagálnak, vagy semmitmondó, maszatoló, pökkhendi válaszokkal traktálnak bennünket - vagy egyáltalán nem is válaszolnak - amikor elszámoltatni kívánjuk őket, figyelmeztető szándékkal - rendőri felvezetéssel, rendőri jelenlétben - több kb. száz bankot próbáltunk nevelő szándékkal tisztességes banki magatartásra bírni: vagy kártalanítani fogják a deviza-károsultakat az uzsorapénzből és úgy takarodnak el az országból, vagy még keményebb fellépéssel saját eszközeinkkel fogjuk kártalanítani magunkat és fogjuk őket eltakarítani a föld színéről - ennek többször hangot adtunk.

A Jászairól visszafordulva az ellentétes oldalon az OTP bankkal kezdtnük, majd a Blaha Lujza téren járt le a bejelentett időpont, itt egy mocskos - talán a legmocskosabb - banknál végeztünk: a Raiffensennél - akinek esetleg még rémlik a Rafi-reklám ami így hangzott: "Minket nem érdekel a jövedelme, csak az ingatlan értéke számít... pa,pa,pa,pa,pa" - mondta a fülét csapkodó hölgy. Ez a reklám elég sokáig ment a tévékben fő műsoridőben, ami bizonyíték arra, hogy nem is volt szándékuk vizsgálni azt, hogy az adós jövedelme elbírja-e majd a törlesztőrészletet, hanem egyszerűen az értékhordozóra utaztak.

A demonstráció rendben lezajlott, két kisebb attrocitás történt, volt aki szóban fejtette ki véleményét, mivel nem értette miért lépünk fel "kedvenc" bankja ellen ilyen "kegyetlen" tettel, őket felvilágosítottuk: a bankok szándékosan, nyereségvágyból, bűnszövetkezetben követték el uzsoracselekményüket..., volt aki letépte a bejáratra kihelyezett plakátokat - őt a rendőrök utasították rendre! - "majd a bank eltakarítja, ha akarja, neki semmi joga hozzá..." (ez is valami)

Kb. 10-15 járókelő csatlakozott hozzánk, 2 végrehajtás alatt állós deviza-károsult keresett meg bennünket jogi segítséget kérve, és két szomorú hírt tudattak velünk, amelyek néhány héttel ezelőtt történtek. Volt akinek a közeli hozzátartozója volt az illető, volt akinek a baráti köréhez tartozott, de mindkét esetben az öngyilkosságba menekült deviza-károsultakról volt szó, akik a megemelkedett törlesztőrészletek miatt végrehajtás, majd kilakoltatás alá kerültek és önkezükkel vetettek véget életüknek. (23-án értük is gyászoltunk) A hozzátartozók, ismerősök csak annyit tettek hozzá a demonstrációnkhoz: "ha előbb találkoznak velünk és a deviza-károsultakat segítő szervezetekkel, akkor ismerőseik, hozzátartozóik még mindig közöttünk lehetnének."

Ennek tükrében arra kérünk benneteket, tájékoztassátok ismerőseiteket, hozzátartozóitokat, ingyenes jogi segítséget biztosítunk, tapasztalatcserével pedig kiutat mutatunk a csapdából - senki ne válassza ezt a szomorú véget.

Több vidéki város csatlakozott hozzánk (később felsoroljuk őket), volt aki Sodi streamelt élő közvetítését nézte végig, a visszajelzések eddig azt tanúsítják: "nagyon ütős volt" a budapesti banknevelés.

https://www.faceb.../sodi.film

A rengeteg tévé, online hírcsatorna követte az eseményeket, a reggeli hírekben már sokan - tárgyilagosan, ferdítés nélkül - tájékoztatták a nézőket az eseményről és a miértjeiről.

A szervezés kitűnő volt, a célunkat a nyomásgyakorlást elértük, de nem állunk meg és tovább folytatjuk a harcot egyre keményebb eszközökkel. 2013. szeptember 3-án Orbán lakása előtt 72 éhségsztrájkkal fejezzük ki nemtetszésünket - ha addig változás nem történik -, majd 72 óra múlva - szintén rendőri kíséret mellett - újból kiplakátozzuk az uzsorás bankokat. Útvonalunk a Cinege utca 5 számtól a Móricz Zsigmond körtérig tart, egy bank sem fog kimaradni, és tovább alázzuk őket. Az egyre fokozódó nyomás addig nem marad abba, amíg az ügyészségek visszadobálják az ügyeinket, amíg a kormány töketlenkedik és maszatol, a valódi civil jogi képviselőinkkel nem tárgyal - a CÖF-öt nem ismerjük el tárgyalópartnernek, mert ebben esetben a kormány tárgyal saját magával -, amíg a bíróságok részrehajlók és a pénzhatalmat szolgálják.

Nem hagyjuk magunkat kifosztani. Egész Európa Magyarországon röhög, miközben a legfrissebb hír szerint már Zágrábban is 8 bankot marasztalt el a bíróság mérgező devizahitelek kihelyezésével, uzsoráztatással összefüggésben.

A Radikális Bankellenes Csoportnak: Kérésetekre több ATM-et "örökbe fogadtunk" ;)

Devizások! - merjétek felvállalni hogy becsaptak benneteket, merjetek kiállni az igazatokért, merjetek utcára vonulni a szabad véleménynyilvánítás érdekében, tájékoztassátok a bajba jutottakat arról, amit a tudomásotokra hoztunk. Nem állunk meg, és egyre keményebbek leszünk, amíg számunkra kedvező változás nem történik! Gyakoroljátok a részvételi demokráciát!

Döntéshozók! Ne kelljen eljutni a görög példáig ahol bankok égtek porrá - ott sajnos négy halálos áldozat is volt -, ne kelljen vérnek folynia! A becsapott deviza-károsuktak megoldást akarnak! AZONNAL!

Rendőri eljárás egyik résztvevő ellen sem indult, a biztosítást pedig köszönjük a rendfenntartó erőknek!

Ezen kívül köszönjük a résztvevők bátorságát és kitartását!
https://www.faceb...amp;type=1

Lehánynák a bankokat a devizahiteles tüntetők

Reggel hétkor tüntetni kezdtek a Nagykörúton a devizahitelesek kártalanításáért. A tüntetők kb. húszan lehetnek tudósítónk szerint. Azt tervezik, hogy délig minden bank előtt megállnak.

A devizahitelesek kártalanításáért tüntet több csoport a Nagykörúton hétfőn reggel. A mintegy húsz tüntető reggel hétkor kezdte a tiltakozást. Az általuk képviselt csoportok száma csaknem ugyanennyi - jelentette a hvg.hu munkatársa a helyszínről. A szervezők között van a Koppány Csoport, az Otthonvédelmi Tanács, valamint a Nem adom a házamat mozgalom.

A Rákóczi téri CIB Bank üzlethelyiségét feliratokkal ragasztották tele, majd a szónok a bankhelyiség küllemét szidta, kocsmához hasonlítva azt. "Legközelebb idejövünk és lehányjuk" - mondta a devizahitelesek hangosbeszélővel felszerelkezett szónoka, aki azonban hozzátette, hogy erről még egyeztetniük kell, mert közegészségügyi aggályokat vet fel, ha lehányják a bankhelyiséget.

A tüntetők a Börtön ablakában énekelték több banknál.

A tüntetők mellett sétál 8-10 rendőr és ugyanennyi rendőrautó is kíséri őket, amint a Blaha Lujza tér felől a Jászai Mari tér felé haladnak a nagykörúti járdán.

A terveik szerint minden bank előtt megállnak majd, és "Gyilkosok", "Uzsorások", "Használjatok készpénzt!" feliratú cetliket ragasztanak fel a bejáratokra. Tudósítónk látta, amint a Dob utca sarkán lévő OTP Bank fiókjára "Kifosztók, börtönben fogtok rohadni" feliratú plakátot ragasztanak.

Több bank addig nem nyitotta ki az ajtót, amíg a tüntetők el nem vonultak.

A menetet az úttesten egy megafonnal felszerelt autó kíséri. Az autós szónok egyebek mellett azt mondta, hazugság, hogy ha a bankok csődbe mennek, akkor államcsőd következik be. Szerinte éppen akkor fog Magyarország felvirágozni, ha a bankok tönkremennek.

A menet feltehetően délig tart majd, jelenleg a páros oldalon vonulnak végig, de visszafelé is megteszik az utat. A forgalmat egyelőre nem akadályozzák, kisebb fennakadás csak a külső sávban álló rendőrautók miatt van - írja az Origo.
http://hvg.hu/itt...bankok_elo

Vége a tüntetésnek a Belvárosban, igazoltattak a rendőrök
http://hvg.hu/itt...n_igazolta


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése