2013. szeptember 12., csütörtök

A MOL tulajdonosi szerkezete jelenleg – Csányiék mikor kezdenek trükközni ezzel is?

A MOL Nyrt. részvény- és tulajdonosi szerkezete (2013. augusztus 31-én).

Az MTI 2013. szeptember 12-i információi alapján, a MOL Nyrt. részvény- és tulajdonosi szerkezete, – 2013. augusztus 31-én a következő volt:
- Magyar Állam; 24.61 % – OTP Bank Nyrt.; 5.42 % – CEZ; 7.35 % – Oman Oil Limited; 7 % – Magnolia Finance Limited; 5.75 % – Közkézhányad; 49.87 % -
A MOL tulajdonosi szerkezete 2013 augusztus 31 én
Ez tehát a részvények elosztása tekintetében, – jelenleg a MOL tulajdonosi szerkezete. – Legalábbis, ami szerintük ránk, a nyilvánosságra tartozik. Persze azért el lehet gondolkodni ezen a táblázaton.
Nem, nem az állami tulajdonrész, ami szemet szúr nekünk, és nem is elsősorban a kisrészvényesek túlzottan nagy száma; (49.87 %), – hanem az OTP. – Igen, megint az OTP.
Mely viszonylag kisszámú részvénypakettje ellenére, a MOL igazgatóságának alelnökét adja; Csányi Sándor személyében. (Megjegyezzük, hogy; Csányi tárgyalt titokban, a MOL és a horvát olajcég; az INA korrupciós ügye miatt is Horvátországban).
Ugyanakkor Csányi hatalmas részvényeladási ellenére, - mellyel kis híján bedöntötte az OTP-t, (mely egyesek szerint csak azért nem sikerült neki, – mert “valaki, vagy valakik” – erőteljesen megtámogatták a bankot. A külföldi befektetők aránya 63,0%), – nos ennek ellenére Csányi – még mindig az OTP elnök-vezérigazgatója.
Ugyanakkor a banknak bizony a MOL az egyik részvényese; éspedig 24.000.000. darabbal, mely 8,69% – os szavazati hányadot biztosít neki.
Csányi itt, Csányi ott, Csányi mindenütt… Keresztbe és kasul.
Éppen ezért moccant meg bennünk a gyanú: Mi van akkor, ha Csányiék elkezdenek trükközni a MOL részvényeivel is? – Egy újabb több tízmilliós OTP-s részvényeladással megfejelve… – Bár a MOL esetében, feltehetően a majd 50 %-ot kitevő kisbefektetők hangulata döntené el a tőzsdei csatákat, – mert, ha azok megijednek és pánikszerű gyorsasággal eladni kezdnek, – akkor bizony borulna minden. És egyetlen nap alatt összeomolhat a cég.
Csányi  Fotó fazekas István hvg_hu
Mi van, ha a kormány bankmentő csomagján feldühödött Csányi, – a MOL-ban 24.61 % tulajdonnal rendelkező állam – nyakára akarja tenni a kést, ilyen tőzsdei manipulációkkal?
Borulni fog minden?
Bohun – Bal-Rad

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése