2013. szeptember 12., csütörtök

Bevallott struccpolitika: Indulhat az aláírásgyűjtés a trafikos népszavazáshoz


Elindulhat az aláírásgyűjtés a trafikos népszavazásokról, miután a Kúria jóváhagyta az Országos Választási Bizottság erről szóló döntését. A dohánytermékek árrésének csökkentéséről, illetve a trafikban árulható termékekről szóló kérdést egy magánszemély nyújtotta be, aki az Origónak azt mondta: mindent megtesz, hogy összegyűjtse a 200 ezer aláírást.
Az Országos Választási Bizottság júliusban döntött: lehet népszavazást tartani arról, hogy 10 százalék helyett 3,3 százalék legyen az árrés, vagyis a nyereség a dohányterméken. Korábban jóváhagyták már azt a kérdést is, amely arról szól, hogy csak dohánytermékeket lehessen árulni a trafikokban. A Kúriánál négyen kifogásolták a határozatokat, de a Kúria ezeket csütörtökön elutasította, ami azt jelenti, hogy elkezdődhet az aláírásgyűjtés ezekben a kérdésekben.
Négy hónap alatt kell 200 ezer aláírást összeszedni ahhoz, hogy kiírják az ügydöntő népszavazást, amelynek eredménye kötelező lesz a parlament számára.
Bíró Zoltán, a kérdések benyújtója azt mondta az Origónak: mindenképp össze akarja gyűjteni az aláírásokat, ezért már le is foglalt egy honlapcímet, a http://www.nemzetinepszavazas.hu -t, amelyről bárki letöltheti majd a hivatalos íveket.
Korábban kormánypárti képviselők azt mondták, hogy nem aggódnak a trafikos népszavazások miatt, mert a legrosszabb esetben még a népszavazás előtt módosítják a törvényeket.
Az ellenzéki képviselők is azt mondták korábban: biztosak benne, hogy a kormány nem engedi, hogy a választók véleményt mondjanak a trafikügyekről.
(HVG)

Bal-Rad komm : “…nem aggódnak a trafikos népszavazások miatt, mert a legrosszabb esetben még a népszavazás előtt módosítják a törvényeket.”
Magyarán: a döbrögista csürhe-ha úgy érzi, hogy valami nem klopfol-akkor még az őket elitélő esetleges népszavazás előtt módositja a szóban forgó törvényt! Csak nehogy a nép által mondassék ki hogy rabolnak!
Utána pedig a kommunikátorhad szépen megmagyarázza majd a döntés logikusságát, miszerint ők bizony a “zemberek érdekében” de mindent…!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése