2013. november 28., csütörtök

Plasztikai sebészet közpénzből

Az állami vezetőknek járó kiemelt egészségügyi ellátásokról eddig semmilyen konkrét információt nem lehetett tudni, az Átlátszó.hu azonban egy közel három hónapon át tartó adatigénylés-sorozattal kiderítette, hogy 2009-től 2013. augusztus végéig a jogosultak közül hányan, milyen és mennyi ellátást vettek igénybe a Honvédkórházban.

Plasztikai sebészet, pszichiátria és andrológia is van a listán a sok fogászati kezelés mellett. A lap kiderítette, vannak, akik egyszer se mennek, és vannak, akik többször is egy évben. Természetesen a kezeléseket igénybe vevők nevét nem kérték ki, hiszen az nem közérdekből nyilvános, hanem kimondottan személyes adat.

A fekvőbeteg-ellátások között nincs igazán érdekesség a plasztikai sebészet 2012-es két darab igénybevételén kívül, a járóbeteg-ellátás azonban már sokkal változatosabb. A legnépszerűbb osztály az állami vezetői juttatásra jogosultak körében minden évben a fogászat volt, de sokszor látogatták a labort, a füll-orr-gégészetet, a sürgősségit, a sebészetet, a röntgent, a belgyógyászatot és a szájsebészeti szakambulanciát is.

2009-ben öt, azóta minden évben négy ellátás volt a plasztikai sebészeti szakambulancián, 3-3 a pszichiátriai szakrendelőben, és 2012 kivételével évi öt a klinikai pszichológia szakambulancián.

Kiderül az is, a kormány egyre jobban teljesít: 2009-ben 9, majd 5-5, tavaly 4, idén augusztusig pedig már csak 3 ellátás volt az andrológia osztályon, amely elsősorban a férfiak szexuális problémáival libidógondokkal, merevedési zavarokkal foglalkozik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése