2014. február 24., hétfő

Külügyminiszterek egyezkedése Magyarországon

Szélsebességgel gyűlt össze valamennyi külügyminiszter Budapesten, akik érintettek lehetnek egy oroszországi konfrontációban. Az ülést természetesen Martonyi vezeti, mint az Orbán kabinet fő szabadkőműves kontroll embere. Így ennek szellemisége is adott.
Az ülésen megjelenik a bolgár, szlovák, cseh, de megjelent a görög külügyminiszter is. Ilyen nagy létszámú külügyminiszteri találkozót nem hívnak össze csak úgy. Ennek igen nyomós oka van. Nem tagadják, hogy még a szír helyzet is a tárgyalások témái között van. Állítólag energetikai kérdéseket beszélnek meg. Szerintünk pedig a jelenlegi ukrán helyzetet igyekeznek kiértékelni, és a lehetőségeket mérlegelni. Felmérni, kire milyen szinten lehet számítani. Jelenleg már csak két lehetőség maradt. Vagy lesz rövid időn belül orosz beavatkozás, vagy nem. Felmerül a kérdés, melyik esetben hogy állnak az országok a helyzethez. Mit keres itt egy görög külügyminiszter? Több száz kilométerre a kérdéses területtől (közép európai találkozó). A kérdés egyszerű. Moszkva ezekkel az országokkal folytatott tárgyalásokat az utóbbi időben, illetve állapodott meg energetikai és pénzügyi kérdésekben, illetve ezen országok azok, melyekben bármikor az ukrajnaihoz hasonlatos események törhetnek ki. Vékony jégen táncolnak most ezek a régiók. Ha Moszkva komoly lépésre szánja el magát, és ezen országok szembe helyezkednek, igen komoly problémákkal kell szembenézniük. Másrészről mindegyik ország elkötelezett EU tag és nyugati csicskás. Egyszóval nagyon nehéz a helyzet.
Mivel tudjuk, hogy McCain (McKáin) Budapesten rontotta a levegőt nem olyan régen, a megbeszélés fő irányvonala adottnak tűnik. A legélesebb kérdések a déli áramlat, Kárpátalja, ukrajnai (kárpátaljai) gázelosztó központ, orosz hitel ügyek. Mindezekkel szemben pedig ott áll a cionista elvárás, a fellépés az orosz beavatkozás ellen. Miért merül fel ebben a témakörben a szír kérdés? Mert mintául szolgál hosszú távra. Területi igények, a gázelosztó EU fennhatóság alá helyezése, ezek mind álmok, amibe Moszkva alaposan belerondíthat, ha éppen akar. Ellenség nekik Moszkva, de félnek is tőle. A félelem pedig éppen elég ok egy ilyen gyorsan összerántott gyűlésre. Bármi lesz az eredmény, Moszkva bosszúja egyformán fogja sújtani valamennyi EU országot. Ha nem lesz beavatkozás, akkor nem azonnal, hanem szépen lassan. Nincs rosszabb mint az elhúzódó haldoklás.

http://www.hidfo.net/2014/02/24/kulugyminiszterek-egyezkedese-magyarorszagon

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése