2014. február 24., hétfő

Szíria: Végjáték vagy brutális folytatás?


Áttekintve a szíriai helyzetjelentéseket elkönyvelhetjük, hogy a Szír Hadsereg (SAA = Syrian Arab Army) újra jó hetet zárt. Damaszkus végre csendes, Aleppoból és Homszból utóvédharcokban hátrál a terrorista had, a Libanonnal határos hegyekben pedig két tűz közé szorítottak a külföldi zsoldosokat. Ami új fejezetet nyit a szíriai háborúban az az, hogy a népek már nem félnek. Hatalmas tömegek vonulnak az utcákra, éltetik az elnököt, és fejezik ki szimpátiájukat és kitartásukat Asszad mellett.
Hídfő.net | Szíria: Végjáték vagy brutális folytatás?
Hídfő.net | Szíria: Végjáték vagy brutális folytatás?Szíriában a tüntetések mindennaposak lettek az Asszad-adminisztráció mellett.
A történetnek azonban nincs még vége. Az USA képtelen beletörődni a veszteségbe. Úgy járt, mint az a birkózó, akinek ellenfele több liter olajat öntött magára a verseny előtt. Akárhogy próbálták megfogni, Asszad állandóan kicsúszik a kezükből. Lehetett az népirtásra hivatkozás, amiről kiderült, hogy a külföldi mesterlövészek hajtották végre, vegyi fegyverek, ahol Moszkva egyből megoldotta a kérdést, és megannyi próbálkozás, de végül mind sikertelen lett. Odáig fajult az USA tehetetlensége, hogy fegyverszállításai védelmére Jordániába vezényelt 4000 tengerészgyalogost, és ugyanott megkezdődött egy hadsereg felállítása. A brigád parancsnoka egy héttel ezelőtt adott egy rövid interjút. Ebben arról beszél, hogy tavasszal, mire a brigádját teljesen feltöltik tízezres létszámra, a legmodernebb amerikai fegyverekkel felszerelve egyenesen Damaszkuszt fogják lerohanni.Tankokkal, páncélelhárító fegyverekkel és ha kell légi fedezettel fognak megrendítő erejű csapást mérni Asszad damaszkuszi védelmére - mondák ők.
Kérdés, hogy mindebből mi igaz. Ezzel csak a terrorista bandák kitartását akarják-e növelni, hogy még van remény, vagy valóban így is van? Mert ez a lépés már mondhatni nyílt beavatkozásnak minősíthető katonai lépés lenne a nyugat részéről. Kinek és hogy akarja beadagolni a cionista sajtó, hogy a Jordánia felől az országra törő hadsereg az voltaképpen szír szabadságharcosokból áll? Ez már átlép azon a határon, amit még az egyszerű kimosott agyú emberek gyomra is bevenne. Tudjuk jól, hogy mind Szaúd Arábia, mind az USA retteg a folytatástól. Retteg az arab világban felállítható új politikai tömbtől, a megnövekedett moszkvai befolyástól, és Törökország szétrobbantásától is. Pedig ez a reális folytatás.
Vajon mennyi feláldozott élet lenne elég a cionistáknak hogy végre elnyugodjanak? Semennyi. Nekik az nem lényeg. Sőt, még élvezik is. Inkább onnan közelítsük meg a kérdést, mennyi pénz elherdálása és ellövöldözése lenne a határ, hogy végre azt mondják, ennyi volt, befejeztük. Úgy látszik a FED nyomdáiban még van festék és papír, hogy a valójában klozetpapír értékével megegyező értékű pénzt nyomtassanak amennyit csak akarnak. Valójában azt mondhatjuk, hogy mivel a dollárnak nincs arany fedezete, ezért a háború nekik csak nyomdafestékbe kerül. Vagyis semmibe. Akkor pedig sajnos azt kell mondjuk, még folytatódni fog a vérontás, egész addig, míg maga a nagy sárkány meg nem roggyan annyira, hogy nem lesz ereje folytatni.

http://www.hidfo.net/2014/02/24/sziria-vegjatek-vagy-brutalis-folytatas


Gyorshír: a Szír Hadsereg visszafoglalta a Golán fennsíkot a terroristáktól


Újra az Asszad adminisztráció irányítja a Szíriához tartozó részét a Golán-fennsíknak. Az izraeli határ melett fekvő szír területeket még 2012-ben vesztette el a központi kormányzat a terroristákkal szemben. Ezzel a katonai sikerrel a terroristák el lettek vágva az izraelből érkező támogatási útvonalaktól is. A kör lassan bezárul, dicsőség a hősöknek!
Hídfő.net | Gyorshír: a Szír Hadsereg visszafoglalta a Golán fensíkot a terroristáktól


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése