2014. március 3., hétfő

473 millió dollár értékű Bitcoin tűnt el – Csődben az Mt Gox és mi köze ehhez a titkosszolgálatnak

Aki esettanulmányt szeretne egy olyan tőzsde hihetetlen felemelkedéséről és bukásáról, amit 1) a mágia világa alapján készült videójátékról neveztek el, 2) ahol digitális valutában folyik a kereskedés és amit (mármint a valutát) sokak szerint az NSA hozott létre két évtizeddel ezelőtt, hogy mézesmadzagként magához vonzza a rászedhető embereket, az ne is keressen tovább. Az Mt. Gox, amely immár másodszor és végérvényesen függesztette fel a kereskedést, megtette az egyetlen lehetséges lépést és csődöt jelentett. A WSJ a következőket írja:
Az Mt. Gox Bitcoin tőzsde pénteken azt nyilatkozta, hogy miután ügyfeleinek 750.000 egységnyi Bitcoinját veszítette el (értsd: nem találják), csődvédelmet kért, ami a virtuális valuta kereskedőpiacát egykor uraló tőzsde összeomlását jelenti. A cég azt is bejelentette, hogy saját Bitcoinjaiból is elveszített 100.000 egységet. A CoinDesk Bitcoin index aktuális árfolyama szerint az elveszett Bitcoinok így összesen 473 millió dollárt tesznek ki, bár érthető módon az Mt. Gox Bitcoin árfolyama jelentősen esett ehhez képest, miután a cég február elején felfüggesztette a Bitcoinok beváltását.”
A csattanó: A tokiói kerületi bíróságon a riportereknek nyilatkozva Mark Karpalés, az Mt. Gox tulajdonosa azt mondta, hogy bizonyos technikai tényezők lehetővé tették a tisztességtelen kivéteket és elnézést kért az ügyfelektől.
„A rendszernek volt egy gyenge pontja és a Bitcoinok eltűntek. Elnézést kérek a problémáért, amit ez okozott.”
Szóval 473 millió dollárnyi Bitcoin csak úgy köddé vált? De hát hallottátok, sajnálja. Így már mindjárt más. És miért is ne? A bukásra túl nagy bankoknál eddig bevált.
A számítástechnika rajongók, akik azt remélték, hogy a lendületet meglovagolva meggazdagodhatnak, és akik a jelek szerint nem hallottak még az aranyról, nem voltak túl boldogok:
„Nagyon bosszantó, hogy ilyen sokat elrejthettek ilyen hosszú ideig,” mondta Jonathan Waller, egy 30 éves játékfejlesztő, akinek 211 Bitcoinja volt az Mt. Gox-nál. „Remélem, hogy képesek lesznek helyreállítani a teljes értékű kereskedést, de a hírnevük komoly csorbát szenvedett.”
Az elmúlt hónap során egyre több, a világ különböző pontjain élő ügyfél jelent meg a cég tokiói irodája előtt, hogy tiltakozásuknak hangot adjanak. Egyikük, a londoni Kolin Burges, saját készítésű tábláján ez áll: „MT GOX – HOL A PÉNZÜNK?”
William Banks, weboldalfejlesztő Ausztráliából, körülbelül 100 Bitcoint veszített el az Mt. Gox-nál. 2012 óta használja a platformot, amikor még 40 dolláros áron vásárolta meg első Bitcoinjait. Nemrégiben már 800 dollárt adott értük, ahogy bizalma a digitális valuta iránt erősödött. Most egy japán ügyvédet bízott meg, hogy indítson eljárást az ügyben.
A Mt. Gox által elveszített Bitcoinról a következőket mondta:
„Számomra ez lehetetlennek tűnik. Ez egy gigászi mennyiség ahhoz, hogy csak úgy eltűnjön.”
Ez csak abban az esetben igaz, ha dollárra váltják. Emlékezzünk: a BTC tulajdonképpen önmaga valutája, szóval mire a nagy aggodalom? Ami pedig az újabb piramisjáték összeomlását illeti: Ha valami túl szép ahhoz, hogy igaz legyen (S&P 500 ;) ), akkor az általában nem az.
Időkjelei: Mark Dice elmélete arról, hogy a Bitcoint az Illuminati hozta létre a készpénznélküli társadalom előkészítésére: LINK (angol nyelven)

Forrás: zerohedge.com

http://klub.idokjelei.hu/473-millio-dollar-ertu-bitcoin-tunt-el-csodben-az-mt-gox-es-mi-koze-ehhez-a-titkosszolgalatnak/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése