2014. március 3., hétfő

Az ukrán hadsereg nem mutat nagy harci kedvet…az oroszok ellen!


Berezovszkij hűséget esküdött a “krími népnek”. “Esküszöm, hogy hű leszek a Krími Autonóm Köztársaság és a hős város, Szevasztopol lakóihoz. Esküszöm, hogy méltóképpen teljesítem katonai kötelességemet, bátran megvédem a Krími Autonóm Köztársaság és Szevasztopol lakóinak életét és szabadságát” -Nem is lenne ebben a nyilatkozatban semmi különös, ha ezt nem egy magas rangú katona mondta volna. De hát ezt egy magas rangú, NAGYON MAGAS RANGÚ ukrán generális mondta. Alig két nappal az után, hogy a kijevi cionatlantisták hazaáruló és russzofób puccsistái őt nevezték ki a Krimi Autonóm Köztársaság haditengerészeti erőinek főparancsnokává.
Kijevben ugyanakkor őrjöngve habzik a dolog miatt a cionista hatalombitorló horda! Hazaárulásért vádat készülnek emelni Berezovszkij ellen – írta a Reuters az ukrán nemzetbiztonsági és védelmi tanács helyettes titkárára hivatkozva, aki kijelentette: az ellentengernagy az oroszok által bevezetett blokád idején elmulasztotta az ellenállást, letette a fegyvert és feladta az ukrán haditengerészeti erők főhadiszállását. A dolog azért is érdekes, mert a hazaárulók vádolják hazaárulással Berezovszkijt.
Közben a keleti országrészben állomásosó ukrán hadsereg egységei egyáltalán nem mutatnak harci hajlandóságot egy esetleges orosz akció esetén. A hatalombitorló kijevi csürhe ezt látván, Munkácsról inditotta el a hadsereg kárpátalján állomásozó gépesitett lövészdandárját. Kárpátaljai “suttogó propaganda” szerint ezzel nagy valószinűséggel az orosz hadsereget fogják erősiteni-viszont Kárpátalja védtelen maradt egy esetleges NATO beavatkozással, vagy román intervencióval szemben.
Látja már saját baját a dolgok mögött a Jobb Szektor is, amely “önkénteseit” mozgósitotta. Jaros vezérordas kétségbeesett üzenetben könyörgött Doku Umarov csecsenföldi banditavezérnek, hogy aktiválja már hordáját a térségben, hátha el tudná vonni Oroszország figyelmét róluk. (Doku testvére pillanatnyilag csendben örül valahol a Kaukázusban annak a pár nyilásának, amivel a természet megáldotta. Elég neki annyi-nem akar még többet! Doku testvér jól tudja: az acélmag árt az egészségnek!)
John Kerry beharangozta, hogy kedden Kijevbe utazik, bátoritani Jacenjukékat, és elmondani nekik: a NATO Ukrajna “mellett” áll, úgyhogy tartsanak ki! Segiteni ugyan nem tudnak-beavatkozni nem mernek-de érezze a hataáruló ukrán horda, hogy nincsenek magukra hagyva!
Az Európai Unió szemmel láthatóan nem tud mit kezdeni lányos zavarában, a váratlanul ölébe hullott ukrán zsákmány miatt.
Nem gondolták ugyanis, hogy Misa a levegőbe fog csapni, miközben mordul egyet. Ez nem fér bele elképzeléseikbe. Pénzt adni nemigen tudnak, sok-sok pénzt pedig még kevésbé. Látják ugyanis Brüsszelben, hogy ugyanúgy maffiakezekbe kerülne bármilyen összeg is, mint eddig. Lassan már a biztató szavakból is kifogynak, nemhogy pénzzel akarnák segiteni ötödik hadoszlopukat.

Juliska a helyzet váratlanul kedvezőtlen alakulása miatt kisirt egy moszkvai randit Putyin elnöktől. Ő már látja az elkerülhetetlen véget, és igyekszik tompitani a hatásokat. Ő kedden valószinűleg nem fog találkozni az amerikai külügyérrel, fontosabb dolga lesz Moszkvában. Ez pedig nyilván némi aggodalomra ad majd okot a Klicsko-klán berkeiben, de hát tudomásul kell venniük: a politika már csak ilyen! A tegnapi jóbarátból egy pillanat alatt ellenfél, majd ellenség válik.
Nem kivétel ez alól Ukrajna sem!
Egyetlen dolog nem változik: MISA SZOMSZÉD MARAD!
Misának meg vannak érdekei! Amit ha eddig nem tették-mostmár érdemes lesz akceptálniuk! Kijevben is!

Kelet-Ukrajnában a helyzet változatlan. Egész régiók nyilvánitják ki a kijevi hordával szembeni ellenérzéseiket, és jelzik: Oroszországhoz kivánnak csatlakozni! Egyre több közigazgatási épületen lobognak orosz és szovjet zászlók. Sok helyen az ukrán flagot már be is vonták.
Kárpátalja magyarsága viszont aggódik a jövő miatt! A Bal-Rad informátorai szerint egész Kárpátalján tartja magát a nézet: SAJNOS MESSZE VAN OROSZORSZÁG-és közel az EU!
Ez pedig eléggé beszédes és sokatmondó vélekedés! Egyetértünk vele.


http://balrad.wordpress.com/2014/03/03/az-ukran-hadsereg-nem-mutat-nagy-harci-kedvet-az-oroszok-ellen/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése